torsdag 29 april 2010

Work in progress...


Work in progress... Men jag får nog nästan ändra tillbaka och göra klädedräkten gulare igen, det var ju mycket snyggare, tycker ni inte? En förmiddag fullkomligen flyger förbi, och jag önskar så att jag fick fortsätta måla några timmar till. Men istället sitter jag här och petar i mig en tallrik gröt och försöker hålla min trötta bebis någorlunda glad tills vi skall hämta Isak på dagis. Sen blir det nog öppna förskolan i eftermiddag tror jag.

Vackrast

Oh lord, oh my lord, som Nick Cave sjunger. Så fantastiskt vacker sjal Didymos gjort i år!!

onsdag 28 april 2010

Kvinna med barn, arbetet fortskrider...

Idag har jag tillbringat förmiddagen med att kludda färg med Linnea på armen. Rackarns så roligt det är! :) Framåt går det, men ack så långsamt det går när man blir avbruten hela tiden!

B-film deluxe

Hur man vet att man inte ska hyra en film. Ovan: Två olika filmer, samma foto ;) Photoshop kan göra mycket, men inte allt! ;)

torsdag 22 april 2010

Kvinna med barn

Att visa bilder under arbete har alltid varit en stor skräck för mig. Att bli bedömd innan jag anser mig vara färdig! Här i bloggen försöker jag verkligen utmana mig själv på den punkten. Jag har ju visat draken tidigare, trots att den inte var färdig... Det känns utvecklande på nåt vis, så jag tänkte fortsätta! :) Här är en första skiss på det som ska komma att bli mitt första seriösa försök till att måla med akrylfärger... Hittade en underbar bild hos Höstlycka och var bara tvungen att göra en egen version av bilden!

Långsamt går det framåt....

Steg för steg fegar jag mig framåt... Här nånstans inser jag att jag måste köpa mig en slit och släng-sjal för att inte få färg på min fina Sino... Tack kära sjalbarn för snabb respons, redan på lördag kommer en fulsnygg hemsydd historia att få flytta hem till mig för en närmast symbolisk summa. Grejt!

Det största framsteget hittils är att jag börjat få någorlunda fason på hudfärgen. Men det är massor kvar innan jag kan börja se mig som det minsta lilla nöjd... Jag accepterar att jag inte kan skapa något som kan ses som konst, men jag vill verkligen få bilden att kännas levande, inte bara som en platt variant av ett vackert foto... Jag har en härlig och skrämmande utmaning att bita i! :) 

fredag 16 april 2010

Sjalsmula

Åka vagn är blä, hälsar Linnea. Livet är att vara en sjalsmula, så det så.

söndag 11 april 2010

Bästa sakerna till bebisen

Idag fyller Linnea två månader, hipp hipp hurra! För att fira detta tänkte jag bjuda på det bästa sakerna vi köpt till henne. Det vi haft mest användning för och hittils tyckt bäst om, helt enkelt. Here we go!

Bästa sakerna till bebisen
* Amningssnäckor de första dagarna när bröstvårtorna var såriga och ömma av amningen. Här kan du läsa mer om snäckorna och t.ex. här kan du beställa. Rekommenderas varmt! Det i kombination med Cottermans handgrepp gjorde att amningen kom igång lättare den här gången än förra, trots att Linnea haft mycket svårare att få ett bra tag än vad Isak hade. För ytterligare information och amningsvänliga tips rekommenderar jag ett besök på Amningshjälpens nya hemsida! :)
* Spjälsäng som man kan montera lös ena långsidan och sätta kloss emot föräldrasängen. Samsovningens gyllene medelväg - bebis på en armlängds avstånd, nära och bra när man ska nattamma :) Vi har en underskön historia från Ikea som alltid får mig att tänka på moln. 
* Skyddslakan från Ikea till sängen. Vi har ett i Linneas säng och så sover jag på ett också. Ett måste för läckande bröst, mjölkspill och babykräk. Så kan vi sova gott allihopa :)
* Tvättlappar i frotté från Ikea. Vi har köpt massor, och de är helt oumbärliga!
* Mysiga babyfiltar. Jag har helt klart föredragit den klassiska med mjuk, mönstrad bomull på ena sidan och mjuk velour på andra sidan. Finns lite överallt, till exempel på Lindex eller H&M. Villervalla har jättefina också :)
* Koksaltlösning + snorsug till bebisnäsan. Bröstmjölk har varit ännu bättre, men orka pumpa ur mjölk och hämta medicinsprutan just när behovet uppstår känns i min värld ganska bökigt. Vi använder förövrigt en revaxörtuta som snorsug - funkar lika bra. 
* Bärdon. Linnea är ingen vagnbebis alls, så jag är väldigt glad över att vi både har en bra bärsele och en bra sjal att kånka runt henne i. Nöjd bebis = nöjd mamma. För att hitta rätt i bärsjalarnas och bärselarnas mörka djungler kan ett besök på sjalbarn vara på sin plats. Varning dock, trevligare forum får man leta efter! Klart beroendeframkallande :)

Ja... Hittils är det nog dessa grejer som varit bäst. Och allra mest tacksam har jag varit över att vi har egen tvättmaskin den här gången, så man slipper dra med sig en skruttunge till tvättstugan en gång i veckan! 

fredag 9 april 2010

Ta mig till ett varmare land!

Det är grått. Det regnar. Det töar. Det slaskar. Träden spretar kala och skorna kippar av allt vatten som sugits upp under promenaden. Jag avskyr det här gråa eländet. Vintern kan vara vit och vacker när man kommer en bit utanför stan, men den här otäcka vårvintern där en och en halv meter snö ska slaska bort - den tål jag fan inte. Jag känner mig deprimerad av det här eländesvädret, vill inte gå ut alls. Vilket effektivt leder till en uttråkad och understimulerad mamma, en uttråkad och understimulerad fyraåring. Vilket direkt implicerar tjafs och allmän surhet. Öken! Jag är övertygad om att människan inte är gjord för att bo i den här delen av världen! Jag börjar nästan gråta av längtan när jag tittar på Childhood magics vackra utomhusbilder. Varför ligger resten av världen så långt härifrån? Jag vill vara både här och där. Ge mig värme och sol för bövelen!!

En annan slags palett

Chansen finns att jag aldrig mer i livet behöver köpa tråd. Vad jag än skulle kunna komma på att sy, kan jag sätta en femma på att jag har rätt nyans! Tack farmor, att gräva i dina gamla gömmor är alldeles underbart :)

söndag 4 april 2010

Tystnad tagning

Det är märkligt tyst här hemma. Jag och Robert har stängt in oss i oss själva framför varsin dator och bara förpuppar oss. Det är skönt. Lugnt och rofyllt efter en dags stoj. Det hörs små snarkningar från Isaks rum, men Linnea bara tokdäckade i selen på vägen hem från mor och far, och ligger fortfarande avsmullen på sängen och trynar i sin öppna overall. Hade förväntat mig att hon skulle vakna till och kräva lite service i mjölkbaren, men tydligen har hon laddat tillräckligt under dagen för att klara sig ett tag. Jag brukar inte räkna nattamningar, det är lätt att bli så nedstämd och trött vid blotta tanken, men i natt ammade hon faktiskt bara en gång. Jag fick göra en fuling och byta bröst efter en stund, för jag höll fanimig på att sprängas! Hon är en liten filur, min lilla donna. Tillgång och efterfrågan, ni vet. Bara det att hon har en makalös förmåga att driva upp mjölkproduktionen utan att sedan vilja ha den. Då ligger hon där och spottar ut! Och så vaknar jag i en mjölkpöl och känner mig sunkig. Oh well. Dagarna går ändå för fort, hon är ju ingen pyttebebis längre! Hon håller på att bli ett litet folk istället för mitt lilla gosedjur, och det känns vemodigt. Jag älskade verkligen det där lealösa lilla knytet som jag fick hålla så försiktigt mot bröstet, och trots att det var så nyss så känns det så långt borta. Hon är så stadig i kroppen nu, och börjar bli så vaken. Min lilla sovhumla blir stora tjejen utan att jag hinner med! Stanna tiden någon!

Läste i brorsdotterns blogg att hon varit inne på sin fasters blogg och läst. Faster. Det är ju jag! Ja jag säger då det; sällan har jag känt mig så gammal! ;)

Lilla klur

Min lilla klur börjar bli stor! :)

lördag 3 april 2010

fredag 2 april 2010

Levla upp

Om jag gör allvar av mina målarambitioner tänker jag investera i något i stil med det här staffliet istället för den rangliga historia jag har nu. Just det här exemplaret tillhör en av mina favoriter - Melissa Sue Stanley - och står i hennes studio i Schweiz. 

Pål idol

I Halv åtta hos mig fick vi i onsdags träffa Pål Fernvall som visade sig ha en supersnygg lägenhet. Köket var väldigt lågmält, men i min mening även väldigt snyggt. Har inte tidigare tänkt på att helvit mosaik kan vara så tilltalande, men det fick sig verkligen en revival för mig. 

Även det här gillade jag! En hylla vars syfte är att symbolisera ens personlighet. Är det inte pricken över i detta individualismens tidevarv?

torsdag 1 april 2010

Teakfynd på blocket

Titta vilket underbart teakbord vi hittade på Blocket! Jag ringde förstås och hörde mig för om det, och tror ni inte att det hade varit några och tittat på det tidigt i morse?! Säljaren tyckte dock att jag skulle återkomma på tisdag och höra om det fanns kvar, för - som hon sade - Man vet ju aldrig med folk!

Håll tummarna! Den här snyggingen skulle nämligen göra sig urbra i vårt vardagsrum!

April april!

Dagens Industri bjöd på morgonens skratt med sitt underbara aprilskämt inklämt i en Volkswagen-annons:


Nya Multivan. Limo Edition.
Från 7.898.000:-
Äntligen finns det en bil som är byggd speciellt för alla megastjärnor och miljardärer. Eller för den delen alla andra som vill göra ett starkare intryck på sin omgivning. Tillhör du dem som mäter framgång genom att jämföra vad som står på garageuppfarten har du ditt livs chans att visa vart skåpet ska stå. 

Den här sexhjulsdrivna versionen är ovanligt smidig för sin storlek. Vändradien är bara 27 meter och accelerationen 0-100 går på 1 minut och 12 sekunder. I standardutrustningen ingår 8 massagestolar, solarium, bekväm tv-soffa, 3D-movie och en röd matta som du snabbt rullar ut när någon ska kliva ur bilen. Som extra tillbehör kan du beställa bubbelpool, 24-tumsfälgar med smakfulla detaljer i 24 karats guld samt diamant-inläggningar i instrumentbrädan.

Unna dig lite mer. Det är du värd.

Multivan Limo Edition. Från 7.898.000:- (exkl. moms) eller 82.340:-/mån* (exkl. moms)
_________________________________________________________________
Bränsleförbrukning Multivan Limo Edition: Ja. *Volkswagen Leasing 36 mån, särskild leasingavgift 5.062.334, garanterat restvärde 500:-, rörlig ränta baserad på STIBOR 90 dagar, fri service upp till 7 dagar/23 mil. Samtliga priser är rek cirkapriser exkl moms. Volkswagens återförsäljare har rätt att sätta ett mycket högre och hutlöt pris. Bilen på bilden är extrautrustad med hjul. Erbjudandet gäller endast 20100401.     
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...