tisdag 29 juni 2010

Opposits attract

Är det inte lite ironiskt att Robert som är rädd för sjukvård, faller för mig som är sjuksköterska. Och att jag som är rädd för ekonomi och byråkrati, faller för honom som är ekonom. 

måndag 28 juni 2010

Stillsamt skandinaviskt

Grymme snyggt på StyleRoom. Tänk vad fint om jag sparat referensen också och inte bara bilden! Då hade ni kunnat få glutta på fler fina bilder från det snygga hemmet. Jag antar att det är lite den här stilen jag önskar ha i  vårt hem... Något stillsamt skandinaviskt liksom. Det här är lite för avskalat för min smak, dock. Jag vill ha mer konst! Stora olje- eller akrylmålningar :) Och öljettgardiner klarar jag mig utan också.

söndag 27 juni 2010

Pippi på fåglar

Småfåglar är ljuvliga såväl ute i träden med sina kvitter som chic inredningsdetalj eller tatuering. Om några år lär man väl säga att det var sååååå 2010 med uggle-revival och fågelsilhuetter. Men jag råkar tycka att 2010 är ett ganska bra år. Sådetså

Och apropå ugglor såg jag precis att min favorituggla är på tapeten igen. Jag är inte sömnig är den nya boken om Lilla Ugglan som den här gången inte är trött.

Den här gången vill Lilla Ugglan inte gå och lägga sig fast han varit uppe hela natten. Han blir kolossalt arg när alla de andra djuren tjatar om att han verkar sömnig. Han är INTE trött! Att han gäspar stort beror bara på att han har långtråkigt. Att han inte kan låta bli att sträcka på sig beror bara på att han måste träna sina vingar för att kunna lära sig flyga. Att huvudet faller framåt och ögonlocken blir tunga beror bara på att kloka ugglor måste ägna mycket tid åt att sitta och tänka.
Jag vet inte, men jag tycker jag känner igen det där någonstans ifrån ;)

Oiva

Jag börjar vara ganska trött på den överexploaterade Unikko-blomman, men ibland gör Marimekko så fina saker att jag får ont i magen. Och om jag kände att jag med gott samvete kunde lägga 195 kronor på en grytvante bara för att det är rea, skulle jag med lätthet köpa den här snyggingen. Som ett smycke i köket liksom.

lördag 26 juni 2010

Amningsgos


Underbaraste lilla unge. Tänk att det nyss var april, hon var inte ens två månader gammal och världens sötaste lilla snuttunge. Nu har hon blivit en liten upptäckare som vill ligga på filten och lära sig snurra, äta rån och frukt, skratta åt storebror och tugga på leksaker. Och idag premiärbajsade och kissade hon på pottan :) Jag ec-ade Isak när han var bebis, i en lightversion, och jag gör samma  med Linnea. Vid varje blöjbyte och när jag tycker att hon ser bajsnödig ut, håller jag henne över handfatet och säger "ksss". Åtta av tio gånger kommer det lite kiss eller bajs, och småbajsandet i blöjorna är mycket mindre nu än innan jag började. Dessutom är det praktiskt att slippa byta så många bajsblöjor :)

måndag 21 juni 2010

Design by blogger

Testar en ny bloggdesign med bloggers nya designverktyg. Inte som vanligt, utan helt annorlunda. Jag gillar det på nåt sätt! :)

Amazing Sand Drawing


söndag 20 juni 2010

Vardagsrummet fortsätter ta form...

Vi har fått ett sånt otroligt fint vardagsrumsfönster sedan vi hängde upp bambujalusierna! Vita bomullsgardiner och ljusa bambujalusier visade sig verkligen vara min grej - bilder utlovas så snart ljuset tillåter mig att fotografera :) Nu önskar jag bara lite färg på väggarna och ett rejält familjebord/arbetsbord med bra förvaring. Och att få upp tavlorna på väggarna! Fanken bara att vi inte kan enas om något här hemma!! Det blir varken hackat eller malet. Men med Kate Bush i hörlurarna såhär på kvällen, bekvämt tillbakalutad mot ett kuddberg i soffan, känns det som att det inte gör nåt. Tankarna kan vandra fritt, snirkla sig fram mellan konstprojekt, inredning och Saker Jag Vill Göra Med Mitt Liv ---

Vardagsrummet blir mer livfullt för varje vecka. Långsamt boar vi in oss i den här lägenheten, långsamt sätter vi vår prägel på lägenheten. Badrummet är fortfarande akut, men den lösning vi har gjort nu duger med lätthet tills byggfirman varit här och fixat vattenskadan i taket. Nu är det midsommar, efter det tar semestrarna vid, så realistiskt sett blir det väl åtgärdat i slutet av sommaren. Vi ser dock på det hela med en känsla av tillförsikt - hinner fukten gå ner i väggarna får vi ju badrummet omgjort till klart reducerad avgift ;) Så det känns på nåt vis som att man kan lämna badrummet därhän tills vidare, och istället fokusera på resten av lägenheten. Just vardagsrummet känns som ett prioriterat rum eftersom vi faktiskt tillbringar större delen av vår vakna tid här inne. Vårt vardagsrum är mycket mer än ett tv-rum, och jag önskar verkligen att det får vara det också. Just beteckningen "vardagsrum" är så på pricken tycker jag - det är ju platsen för vår vardag. Här läser vi läxor, målar, datar, spelar spel, läser, lyssnar på musik, gymnasticerar, dansar, yogar och spexar.

Schablonbild över vardagsrummet - klicka gärna för att se den som större bild!

Jag och Robert har lite olika vision för vårt arbetshörn i vardagsrummet. Jag skulle helst vilja ha ett rejält tilltaget arbetsbord, gärna 80-90 cm djupt så att man kan sitta och arbeta från båda hållen. Vi har åtminstone fyra kvadratmeter att röra oss på, så utrymme finns! Själva bordet behöver inte vara speciellt snyggt, även om det förstås är ett pluss. Eftersom jag helst inte vill måla med barnen vid vårt fina ekbord i köket, ser jag framför mig en arbetsyta täckt med en vaxduk. Under bordet, eller i anslutning till bordet, ska det finnas ordentlig förvaring med lådor och hyllor för allt det man behöver ha omkring sig vid en arbetsplats. Bordet skall vara placerat ut från väggen. Jag vill ha hyllor för pärmar och lådor för färger, pennor, papper. Barnens material ska i reggio emilia-stil vara i barnhöjd, medan mina egna färger gärna förvaras högre upp. Konsolhyllor känns funktionella i sammanhanget, med lådförvaring under. Men trots att jag vet vad jag vill ha, känns det ändå svårt att hitta det. Jag vet helt enkelt inte riktigt hur genomförandet ska gå till!

Hittade det här smarta barnanpassade ateljén hos The Artful Parent. Väldigt funktionellt och praktiskt, men ack så fult. Men det är något åt det här hållet jag strävar, fast med helt annan estetik...

Sen önskar jag lite allmän uppfräschning också. Vi har just nu ljusa strukturtapeter på alla fyra väggar i vardagsrummet, vilket är varken fult eller snyggt, utan bara ett enda utdraget sådääääääär... Jag ser framför mig att det skulle bli betydligt snyggare med målade väggar. De är lite spräckliga de tapeter vi har nu, och jag skulle vilja ha det mjukare sken som blir av en enhetligt målad vägg. Easy clean, tack.  

En olivgrön kulör till kortväggarna och en mjuk vit kulör bruten mot beige till långsidorna röstar jag på!  

fredag 18 juni 2010

Twitter

Jag sitter med en ljuvlig liten tröttsmul här. Hon tycks ha glömt hur man gör när man somnar... Osökt kommer jag att tänka på Isak som kröp i sömnen... Undrar hur Linni kommer vara om några månader? :)

Inspiration!

Jag hittade världens snyggaste skjorta på Lindex, i en prisklass som inte alls passade min plånbok. Ack ve! Dessutom skulle den passa alldeles ypperligt både till de safariflörtande sommarbeiga brallor jag fyndade på H&M tidigare i veckan, samt de alldeles förtjusande byxor jag dreglade över inne på samma affär. De hängde i en räcka med armékänsla - åååååh så snygga de var! Jag provade dem dock inte, och nu när jag skulle blogga dem med bilder från onlineshoppen var de inte representerade!!

Däremot hittade jag det här! Ja tack! :)


¨
Och det här skulle jag inte tacka nej till heller. Vi har en gammal skruttig sekretär som säkert skulle gilla de här knopparna från Indiska :)

Så enkelt, så snyggt!

Precis såhär tråkig känner jag för att vara denna sommar. Kontrastfärgade kuddfodral i stentvättad linne från H&M:s home-sortiment. Så enkelt, så snyggt! Me like!

torsdag 17 juni 2010

Tatueringssugen!

För mycket...

För små...

För många...

Nåt sånt här kanske? Men inte där...

Just svalor är inte min grej, men åhhh sååååå snyggt!

Feel safe

tisdag 15 juni 2010

Sånt som bara är snyggt på andra

Sånt som bara är snyggt på andra, och aldrig på mig. Snyft.

Benen och bilden tillhör Lina Martinsson som bloggar och fotar asgrymma bilder på Mixtapes. Dessutom har hon typ världens snyggaste tatuering. Jag är alldeles imponerad. Av ben, tatuering och bilder. Och trots att hennes ögonbryn påminner vagt om lakritssnören är jag blixtförälskad i kvinnan. Åh.

måndag 14 juni 2010

Måndag kväll

Trodde att Isaken skulle somna som en klubbad säl ikväll efter att ha lekt med bästekusinen hela dagen. Men icke. Vår familj tycks ha gjort ett genetiskt snedsprång i form av Isakus tjorvus, eller möjligtvis Homo sapiens irritatus. Dubbelsuck! Och den gosiga bebisen var en enda larvande, korvande tjorv i nästan två timmar innan hon kunde duna in för natten. Tandsprickning är tydligen ingen höjdare, för den annars så nöjda krabaten visste varken ut eller in - inte ligga i famnen, inte sitta i famnen, inte ligga på filten, inte amma, inte sprattla, inte inte inte. Sitta i ergon medan mamman pratade med mormor i telefon gick bra, men hon vaknade omedelbart när jag lade ner henne. Till slut gav hon upp, liggandes i mitt knä här framför datorn. En liten sylvass rackare har hittat ut genom tandköttet nu, blott en dag senare än vad den gjorde för storebror. Jag tvekade en sekund innan jag bjöd bröstet till den gnagande lilla hajmunnen, men hittils har det gått bra. Nu är jag trött och less och mätt på moderskapet för idag, dricker örtte och hänger på sjalbarn och undrar om jag skulle plugga i hörlurarna med Kate Bush och läsa Till sängs med Frida här i soffhörnet tills ögonen är sovtunga och jag kan lägga mig en stund på spikmattan innan det är min tur att däcka för kvällen. 

En fågel viskade i mitt öra att det här är livet som pågår...

Bilden har jag hittat på Flickr hos Carli Kirstin

fredag 11 juni 2010

Tionde bilden

Hittade en rolig utmaning hos Susanna, och trots att hon inte utmanat mig, antog jag utmaningen ändå. Den tionde bilden jag själv tagit och publicerad i den här bloggen är Isaks skrynkliga russinfötter efter ett jättelångt bad. Mysunge!

Badrumsföljetongen

Vårt elände till badrum har länge vållat mig både huvudbry och huvudvärk. Hur ska vi med våra minst sagt begränsade ekonomiska resurser kunna investera över hundratusen i ett badrum? Hur kan vi försvara för oss själva att tömma våra reservkapital till sista krona och dessutom skuldsätta oss, inte bara genom privatlån, utan även med ett tilläggslån på lägenhetslånet - på nåder och med kravet att vi måste börja amortera ögonaböj? Efter många långa diskussioner har vi kommit fram till att vi inte kan försvara det. Vi kan inte motivera ett sådant ekonomiskt beslut, och inga billigare alternativ har känts som något annat än tråkiga kompromisser som ingen av oss egentligen var nöjd med. 

Lösningen blev i slutändan ett annat alternativ än de som bjöds - nämligen något som jag kallat "Alternativ Fattiglapp". Den innebär att Bergenudds får komma och fixa vattenskadan i taket (tack, grannen), byta ut lite snickerier och måla taket. Detta kostar oss inte en krona eftersom vi inte varit vållande till vattenskadan, utan bara är drabbade. Sen gör vi vissa mindre investeringar för att göra badrummet beboeligt, och sedan väntar vi med renoveringen tills Robert är färdig med skolan och vi har två inkomster igen. Då har vi både hunnit spara mer pengar och har bättre kreditvärdighet och mer än marginaler att leva på. 

Så det blev en tur till Ikea, vilket var bra både för själen och badrummet :) Mindre bra för plånboken, dock. Det stora varuhuset har en tendens att locka till enorma impulsköp har jag märkt ;) Och så köpte vi det mesta från den digra inköpslistan, fick inte tag på en del och struntade i en del. En femtiolapp här och en hundralapp där genererade i slutändan ett nästan löjligt långt kvitto. Men fint blir det!

I en hel dag har vi skurat och monterat och borrat och hängt upp saker, och jag avslutade gårdagkvällen med en liten dejt med min dymo innan jag lade mig på spikmattan i sängen. Det blir grejt ska ni veta! :)
Ett GODMORGON väggskåp pryder numera vår badrumsvägg
Toarullen hänger på en BAREN toalettpappershållare och 
dessutom kostade vi på oss några nya, naturfärgade SAXÅN handdukar för att tona ner det blå vansinnet i badrummet. De hänger dessutom på prydligt uppmärkta, snygga krokar. Vi är mycket nöjda. En mjuk, tjock, vit toalettmatta värmer fossingarna på det annars ganska kalla golvet. 

Dessa inköp blev pricken över i till badrummet, men det som verkligen gjort den största skillnaden är idogt skurande som gjort väggarna mer ljusblå än smutsfärgade efter åtatal av hudavlagringar, samt ett mjukstängande, fräscht toalock från HAFA moon:


Vilken skillnad det blev mot det fruktansvärda badrum vi tidigare haft! Kostnaden för hela kalaset blev mindre än 3000 kronor, inklusive allt. Jämför det med offerten på 133 000 kronor efter rotavdrag! ;) 

Kvar för att sätta sista piffen är lite mer förvaring. Vi skulle vilja ha en liten hylla under spegelskåpet vid tvättstället, samt konsolhyllor eller liknande ovanför tvättmaskinen för förvaring av tvättmedel, hårborstar, hårfönar osv. Dessutom vore det inte alldeles dumt att ha någonstans att ställa schampoflaskor och dylikt i duschen. Samt någon som fixar vår läckande duschblandare. 

tisdag 8 juni 2010

Ninja

Gryyyyyymt coola klädhängare! Jag vill ha!! :)

söndag 6 juni 2010

Hipp hipp hurra Sverige

Nationaldagen har firats i stillhet i stugan genom tacksamhetstänkande och ett litet hipp hipp hurra. Min far förklarade varför vi i själva verket firar nationaldagen i Sverige, men jag ger inte så mycket för Gustav Vasa, utan tänkte mer på den svenska modellen, tryckfrihet, yttrandefrihet och religionsfrihet, öppna gränser och det faktum att Sverige fortfarande är ett bra ställe att växa upp och bo på. Isak gladde sig åt att det inte finns vulkaner här och att det inte är några stora jordbävningar i Sverige. Och att det finns dagis åt barnen :)

Sedan gick jag och mamma på invigningen av Havremagasinet - 3600 kvm konst i lilla Boden! Det var alldeles fantastiskt underbart, och trots att jag fotade en hel del, kände jag att jag ville komma tillbaka ett flertal gånger under sommaren och titta på allt i lugn och ro, utan att dela upplevelsen med fullt så många människor på samma gång. Bodens kommun var så smarta att de hade förlagt hela nationaldagsfirandet till Havremagasinet, så det vimlade av människor på alla fem våningar :) Favoritutställningen för mig blev helt klart Bodengruppens utställningar på översta planet. Rekommenderas varmt! :)

lördag 5 juni 2010

The plot thickens ...

Här ser du, Ida! Hyllan existerar i verkligheten - men inte på Ikeas hemsida. The plot thickens.

Projekt hänga tavlor

Projekt Hänga Tavlor pågår här hemma. På bilden synes finaste Ida som försökte hjälpa mig att få någon ordning på eländet, då jag själv totalt kört fast. Ett antal förslag komponerades, som alla dissades av maken. Nya försök kommer att göras - tavlorna ska upp!

Hur hänger ni tavlor där hemma? Bilder efterlyses för input!

Om någon har sett en stor, beige eller vit lampskärm som skulle kunna passa på lampan som syns på bilden, hojta gärna till i kommentarsfältet. Lampan är ett fynd vi gjorde på lokala lampaffären, men skärmen som följde med gör inte den snygga foten rättvisa. 

Pojkatchu

Under arbete: Pojkatchu. 

Jag älskar akryl!!!
Uppskattad tidsåtgång hittils: 1½ timme
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...