fredag 23 juli 2010

Bebiskläder

Lindex velourbyxor i 3 för 2-sortimentet är verkligen en favorit här hemma! Ska helt klart införskaffas i storlek 74 och 80 också! :)
I jakt på en muminväska jag såg o Lindex-reklamen, hittade jag istället den här! I love it! Tröjorna avsedda för killar var oerhört fina, men Isak tycker inte att de är tillräckligt coola :( I mitt tycke är dock hela Muminkollektionen helt outstanding!!


En sån här superfin pyjamas ska Linni få i nästa månadsskifte, och så hittade jag det här finfina setet också:


Som gjort för en söt liten krypbebis!

Linni kryper dock inte, men har upptäckt det fantastiska i att rulla runt! Ikväll låg hon i sängen och rullade och drog mig i håret och skrattade så hon nästan kiknade! Hon är så söt att jag bara dör :)

onsdag 21 juli 2010

På trettioårsfest

En sommarbild på mig och Linni besökandes Bennys trevliga 30-årsfest. Jag skulle kunna äta upp den här ungen vilken dag som helst! :) Min tygsnuttande, tumsugande, bröstvägrande lilla sötunge som ligger i hårdträning i att prutta med munnen och snurra runt på golvet!

torsdag 15 juli 2010

Branch teapot och längtan

Vår svarta tekanna från Åhléns känns ganska trist när jag jämför med den här vackra skapelsen. Oh lord, vad gjorde man innan internet?

Här sitter jag och väntar på att Isak ska komma hem. Hujja vad jag längtar efter honom! Jag svammelpratar med min svammelbebis, småstädar och kollar etsy under tiden. Åh, han skulle ju komma klockan två, och nu är den tjugo över! *stampar otåligt*

Molnhyllor

Om man inte vill drista sig till att måla moln på väggen, kan man ju alltid göra såhär

eller såhär:

onsdag 14 juli 2010

Jag vill ha

En 80 cm tavellist till hallen


En knasig kub (fast monterad liggande) till den smala väggen i hallen. Med en tavla ovanför. 


Väggfärg till hallen. NU!!!! Jag kräks av det blå eländet som möter mig varje dag!

En gul (ja, den är grön på bilden, jag är inte färgblind!) hylla från Mio till Isak


Och sist men inte minst, några såna här! ;)

Operation återerövra närområdet!


Idag har jag och Linnea tagit en sjalpromenad i närområdet och kollat läget på Prästholmen, det vill säga vårt absoluta närområde. Jag provade mitt gamla sjalprojekt Olga, som är gjord av en halv längd av Jysk-tyget med samma namn och upptäckte att jag trivdes riktigt bra. Min fina bärsjal (Johannes II från Storchenwiege) är lite halare, mycket mjukare och ganska mycket tjockare, och kan därför kännas ganska varm. Men Olga var helt perfekt en förmiddag som denna då det är soligt och varmt. På med nya solhatten från Åhléns som hänger som en stor blåklocka över det lilla bebishuvudet och så på med dojjorna och ut och gå. Skönt var det! 

Medan jag styrde kosan in mellan husen, ut på grönområden och gamla lekplatser från när jag var barn, kände jag mig både upprymd och sorgsen. Jag gick förskolan på Muspelhem här på Prästholmen, ett lägenhetsdagis i två våningar som är nedlagt sedan länge och utbytt mot vanliga lägenheter, och min mamma jobbade i tjugo år som lärare på Prästholmsskolan. Jag har så många fina barndomsminnen från det här området! Men nu är allt förfallet. De snirkliga cykelvägarna med backar och nedförsbackar för ungarna att cykla i har vuxit igen och asfalten har spruckit. Den lilla basketplanen med den låga basketkorgen är till en stor del täckt av sand och asfalten är så sprucken att det inte går att studsa en basketboll där. Fotbollsplanen är igenväxt och nätet hänger trasigt. Överallt finns spår av något som en gång var fint, men nu känns det bortglömt och eftersatt allting. Gräset är oklippt, de små grupperna av trämöbler är nästan överväxta. Det ligger skräp och krossat glas under klätterträden. De har inte gjort något med platsen där de nu rivna husen på Iduns väg stod, utan det ser bara ut som husformade grustag. Tyvärr hade jag inte kameran med mig, så jag kan inte dela med mig av foton denna gång, men det kommer!

Jag gick och tittade och tänkte och pratade för mig själv medan Linnea somnade i sjalen. Det här är ju så fint, tänkte jag. Vi bor ju på världens bästa ställe! Prästholmen är underbart! Jag tittade mot rödhusen på Lokes väg och tänkte: där inne bor det säkert åtminstone femtio barn i förskoleåldern, åtminstone femtio ungar som Isak skulle kunna leka med om han ville. Man ska inte behöva vara ensam en sommar på Prästholmen. Kicka boll kan man väl göra även om man inte pratar samma språk! 

Och går man femtio meter åt andra hållet finns det en annan bostadsrättsförening med en jättefin lekpark, och bredvid ligger mitt gamla dagisområde med jättefina grönområden. Och barn! 

Jag har funderat på hur jag ska kunna aktivera Isak på ett bättre sätt den här sommaren. Idag fick jag svaret: vi ska återerövra närområdet! 

Statusrapport i juli

Det är tomt och tyst i det Bäckska hemmet. Storebror Vilden är i Bredåker på sommarkollo hos kusinerna och rasar av sig under Bredåkersveckan. När jag pratade med svägerskan igår eftermiddag, berättade hon att det visst blev lite sent igår - "han somnade medan jag borstade tänderna". Dessutom hade han vaknat strax före halv nio på morgonen(!) Detta är alltså pojken som aldrig i hela sitt liv sovit längre än till kvart i sju. Förutom när han är hos Ronny och Annica då, för då är han uppe halva natten. Men det får man vara när man är på sommarkollo, så det så! :)

Det är ovant med tystnad och tomhet i det Bäckska hemmet. Vi tittar på varandra och undrar vad vi ska göra nu. Vi är ju för oss själva liksom, vi har ju bara en bebis! Jag och Linnea har tagit några långsamma, lugna dagar. Igår var vi på stan med mormor och köpte kläder till Isaken, men annars har vi mest slappat och passat på att göra saker utanför hemmet en stund på kvällarna. Befriande i sommarvärmen! Det känns som att batterierna fylls på när vi får vila oss från trotskonflikter och storebrorsfrustration i några dagar.

Linnea har genomgått något slags utvecklingssteg igen och tagit ett litet språng i utvecklingen. Sedan några veckor tillbaka vänder hon sig både från mage till rygg och från rygg till mage, men hon har inte riktigt fått kläm på hur man gör ännu, utan det sker mer slumpartat och av frustration snarare än vilja och fokus. Vid den här åldern satt Isak och lekte med leksaker på golvet och hade börjat utforska rummet utanför filten, så det känns lite udda att den här tjejen är så nöjd på sin lilla plätt. Men barn är ju precis så olika som de är, så det är ju inte så mycket att göra. Hon har börjat bli rädd för främlingar, samt för morfar och farfar som hon tidigare tyckt mycket om. Hon blir mer och mer nyfiken på omvärlden och börjar kännas som en bebis snarare än en liten baby. Go och glad med två vassa små tänder i underkäken som skymtar när hon ler med hela ansiktet. De mandelformade ögonen glittrar och små gladtjut kommer medan hon sprattlar lyckligt med hela kroppen. Hon är glädje.

Amningsproblemen fortsätter och jag har börjat känna mig ganska låst vid hemmet måste jag säga. Skruttet vill ju bara amma när jag ligger hemma i sängen och det är mörkt, svalt och tyst omkring henne. Det är lite svårt att uppnå de kriterierna när det är sommar och jag är ensam hemma med henne och storebror. Många gånger har jag funderat på att lägga ner amningen och gå ut i köket och blanda ersättning istället. Men det bär mig emot. Jag trivs ju så himla bra med att amma, och vet med mig sedan min förra amningskarriär att det är en fas som går över. Igår var jag sjukt nära att lägga ner alltihop av ren frustration, men så satte jag mig och läste i amningsbloggen och pratade lite med väninnorna på sjalbarn, och stärkt av detta kom jag fram till att jag ska fortsätta amma precis som vanligt. Till syvende och sist är min unge en människounge och ingen kalv - alltså ska hon äta människomjölk och inte komjölk. Så enkelt är det ju egentligen, även om modersmjölksersättningen nu för tiden ju är mycket bra och så långt som möjligt anpassad efter små människobarn. Jag har mjölk till henne och trivs med att amma - varför ska jag då låta våra sociala konventioner och samtidssamhälle komma emellan mig och min älsklingsbebis? Nej, det blir till att möta verkligheten med anda medel istället. 

tisdag 13 juli 2010

Folksy flannel

Åh, det överkastet! Visst skulle jag bli lite lyckligare om jag fick bädda Linneas säng med det? *drömmer sig bort*

Fler fina saker finns att beskåda hos the perl bee

måndag 12 juli 2010

Parenting

If I had my child to raise over again,
I'd fingerpaint more and point the finger less.
I'd do less correcting and more connecting.
I'd take my eyes off my watch, and watch with my eyes.
I would care to know less and know to care more.
I'd take more hikes and fly more kites.
I'd stop playing serious, and seriously play.
I'd run through more fields and gaze at more stars.
I'd do more hugging and less tugging.
I would be firm less often, and affirm much more.
I'd build self-esteem first, and the house later.
I'd teach less about the love of power, and more about the power of love.
- Diane Loomans


lördag 10 juli 2010

Konsumtion

Consume less, live more. 
Är det så?

Ibland känns det som att jag lever i långa perioder av icke självvald enkelhet. Folk pratar om köpstopp, om att de sparar såna enorma summor pengar på att sluta handla onödiga saker. Ibland undrar jag då hur mycket människan i gemen egentligen handlar? Jag vet att jag inte har något överdrivet köpbeteende, jag handlar till exempel aldrig servetter eller ljus bara för att det är så billigt eller för att ha en massa olika sorter hemma. Jag samlar inte på något speciellt. Jag äger inga prydnadssaker. Jag impulsköper inte ens en tekopp, trots att jag gärna vill ha nya, stora, härliga tekoppar - herre gud, de kostar ju sjuttio spänn! Och jag får nästan ont i magen av att köpa nya akrylfärger, trots att det är mitt största intresse att måla. Det känns onödigt att handla, pengarna kan ju användas till något nyttigare. Mat till exempel, som ju är ett annat stort intresse. Men köper jag mat som jag verkligen vill ha? Lagar jag sånt jag tycker är verkligt gott? Använder jag de råvaror jag önskar? Nej, för inte ens maten får vara en prioriterad utgift. Man skulle kunna tro att jag är fattig på riktigt, men jag har bara någon slags konsumtionspanik. Vi lägger ganska mycket pengar på mat i vårt hushåll, men inte för att mätta magarna - utan för att fylla skåpen. Så jävla dumt. Nåväl, det är väl ett annat blogginlägg.

Ibland bränner plånboken till. Guldbyxorna åker på och efter en tur på stan känns det som att fickorna hänger ur byxorna som ledsna elefantöron och att jag är en trollkonstnär som plockar upp än mindre och mindre påsar ur de platta klädpåsarna jag har med mig hem. 

Men då känner jag mig ...lycklig. Nej, inte lycklig. Normal. 
Jag känner mig normal när jag får överflödskonsumera. När jag går in på Kicks och köper två nagellack och sedan går in på Lindex och köper tre ögonskuggor - trots att jag inte behöver dem egentligen. Jag känner mig lyxig när jag köper ett par byxor på H&M och en topp på KappAhl. Lyxig.

I samma stund jag ens tänker tanken är känslan av att vara onormal där igen. Jag är ett jävla ufo som får de här kickarna av sådant som andra människor tycker är vardag. 

Det är karaktärsdanande att ha lite pengar.
Men fan vad jag längtar efter att ha två löner.  

fredag 9 juli 2010

Robotkudde, ja tack

Åh vad det är farligt att surfa barnrumsinredning!

Ompa ompa

Men titta vad sött jag hittade på Stoff och stil! Vill haaaaa! :)

Isaks rum

Jag har förstås en massa drömmar och funderingar kring Isaks rum också. Hans rum har alltid varit ett "barnrum" bara - jag har tidigare bloggat om hur det såg ut i den gamla lägenheten. Men nu har han kommit i den ålder då han börjar vilja ha ett och annat att säga till om när det kommer till inredning. Jag försöker prata med honom om hur han vill ha det, ge olika förslag och se om han nappar på något, men han har av förklarliga anledningar ganska litet intresse för det ;) När det kommer till kritan inreds ju barnrum sällan för barnets skull - utan för föräldrarna. Barnet är ju förlängningen på individualismen och självförverkligandet, är det inte? *ryser*

När vi bodde i gammel-gammel-lägenheten på Drottninggatan, hade han turkosa väggar och ganska vit inredning. Jättefint var det! När vi flyttade till Östra Strandvägen, målade vi hans väggar i färgen Silke, vilket visade sig vara ett ganska dumt tilltag, eftersom det medförde att det blev väldigt mörkt i rummet. Silke är ju en ganska dov färg liksom... Det spelade ingen roll hur mycket lampor vi försökte tända, det var ändå mörkt, liksom mulet i rummet...

Isaks favoritfärg är som bekant gul. Fick han bestämma, skulle så mycket som möjligt inne i rummet vara gult. Men jag är skeptisk, det är svårt att hitta fina gula färger... Jag önskar att jag kunde hitta Den Perfekta Gula, och så kunde vi ha den som accentfärg i rummet, och så skulle allt vara löst och sonen nöjd. Men. Suck. 

Såhär ser planlösningen ut i dagsläget. Isak fick välja rum själv när vi flyttade hit, och han ville ha det minsta rummet, eftersom det hade en egen liten hall och toalett, och dessutom utsikt mot lekplatsen. Väggarna är ljuslila/gråa/beiga med något slags litet mönster på - skitfula. Ovanför sängen har han legat och krafsat med foten när han inte kan sova, så där har tapeten börjat släppa rätt fint i en av skarvarna. Inte så snyggt. Tanken är att den vänstra väggen ska målas i en kontrasterande färg (grönt eller gult är uppe på förslag för närvarande - undertecknad tror mer på grönt), och att övriga väggar ska bli vita. Jag bloggade tidigare om "Vitlök" från Alcro, men efter att ha tittat på deras ad.white-folder känner jag mig lite osäker. Det blir till att konsultera fackmännen i den här frågan...

1. Säng
2. Bord
3. Två tavelhyllor för Pokémonfigurer och annat
4. Expedit 4x4
5. Skrivbord med stol
6. Liten vit byrå
7. Garderob
8. Bilmatta
9. Stor lekborg
I fönstren hänger röda panelgardiner. I lillhallen utanför rummet, ligger en röd, rund matta. Det gör att skenet blir ganska rött och intrycket färgglatt trots att rummet ju är ganska färglöst och tråkigt egentligen. 

Det enda vettiga han för närvarande har på väggen är detta:

Bakugan är Isaks bästa grej just nu. Det och legot. Fanns det fototapeter med Bakugan-tryck skulle han själv välja det (och bittert ångra sig senare, förstås). Alla som räknas på dagis tycker att Bakugan är "ascoolt", så då tycker Isak också det. 

1. Sängen är en vit växasäng som numera har utgått ur Ikeas sortiment. Den är funktionell, men inte speciellt fin, och det känns som att Isak skulle behöva en bäddmadrass till den för att uppleva den skönare. Han klagar inte över komforten, men han sover hellre i vår säng, och vill aldrig ligga och läsa eller mysa i sin egen säng. 

Just nu är sängen bäddad med ett jättefint grön-blått dinosaurie-bäddset från Coop. Han har inget överkast (skulle förmodligen inte använda det heller), och sängen är fullkomligt överöst med gosedjur som han inte kan skiljas från trots att allt annat ska vara så "coolt". Idag lyckades jag dock övertala honom att vi ska hänga upp en hylla ovanför sängen där han kan sätta sina gosedjur istället, så han bara behöver ha de han vill sova med i sängen. Jag skulle gärna ha några stora, fina kuddar i sängen, så man kan luta sig mot dem när man sitter och läser :) 

En Kvart sänglampa lyser som en liten sol i huvudändan. 

Under sängen förvaras Isaks lego i tre stora plastbackar. 
2. Bredvid sängen står ett enkelt Lack-bord från Ikea. Vattenglaset och kvällsboken vill ju ha någonstans att bo, och dessutom måste ju lite legobyggen få bo utanför spara-lådan också :)

3. En tavellist för att ställa Pokémonfigurer, små robotar och annat krafs som Isak tycker mycket om. Bilden ovan föreställer dock inte hans Pokémonsamling, utan hittades på flickr.

  

4. Leksakerna förvaras i en Expedit-hylla från Ikea, med fyra blå Dröna-backar i. Tre hyllplan går åt till böcker, två till spel och pussel, två till bilar, två till kapla-klossar och träklossar, en till duplo och en till tidskriftsamlare och pärmar med sparade alster. I en av lådorna förvaras stora dinosaurier och drakar och i två andra lådor har han riddarsaker och monster och i en blandade figurer och småkrafs. Och i ett hyllplan står Isaks stereo. Och av någon outgrundlig anledning kan jag inte dra mig till minnes vad vi har i det sista hyllplanet? *kliar sig i huvudet*


5. Skrivbordet är ett gammalt ett som han har fått ärva av oss. Jag har planer på att piffa upp bordsskivan med en vaxduk, men vet inte riktigt vad för något som skulle bli fint. På bordet står en Kvart bordslampa för att pöjken ska kunna se vad han gör. Ovanför skrivbordet har vi fäst upp en stång där pennburkarna kan hänga, vilket funkar jättebra!

6. En liten vit byrå där Isaks kläder förvaras. Den är klart icke funktionell - alldeles för liten. Den funkade bättre när han hade mindre storlekar, men nu ryms kläderna dåligt. Kanske det bästa vore att Linnea fick överta lillbyrån, medan Isak fick en ny, rymligare. 

Som tidigare nämnt, är jag väldigt förtjust i Malm-byrån. En björkfärgad skulle passa Expedit-hyllan som handen i handsken. Jag röstar för! 

7. Är en garderob som gärna kunde få stryka på foten om vi skulle göra en större renovering i rummet. Alternativet vore att inreda garderoben så att den blev funktionell istället för bara skrymmande... Rummet är ganska litet, och den yta garderoben äter upp skulle med glädje kunna användas till något annat. 

8. Isak älskade att leka med bilar när han var mindre, och har därför kvar sin bilmatta. Jag har börjat fråga ifall han kanske hellre skulle vilja ha en annan matta, men han har ibland lite svårt att skiljas från sina saker. Han leker dock aldrig med mattan, och skulle behöva få en större, skönare matta med kort lugg. Jag är väldigt förtjust i ryamattor, men en lurvig matta i hans rum vore att göra honom en stor otjänst. Även om dinosaurier kan gå och beta i "gräset" kommer legobitarna ändå bara att gömma sig och legobyggena att stå dåligt. Nej, kort lugg ska det vara. 
Ikea har den här fina mattan, till exempel. Lucy, heter den. Jag tror att den i kombination med de röda gardinerna och den röda mattan i lillhallen kan ge ett fint sammanhållet intryck. Dessutom kommer vi i dagarna att hänga upp ett tyg för att skymma en dörr som inte används i lillhallen, nämligen detta:

Susanna, från Ikea

Jag tror att ny väggfärg och en ny matta ska fungera som en frälsning, men den som lever får se!

torsdag 8 juli 2010

Moln

Jag vill inte ha nån egen måne, men några moln däremot!


I en perfekt värld...

I en alldeles perfekt värld, där jag fick bestämma, skulle jag som enväldig härskare i barnrumsvärlden inreda Linneas rum helt enligt eget huvud. Jag har förstått att kompromisser är äktenskapets melodi, så jag misstänker att jag inte ror iland mitt kanske lite för dyra förslag, men vafan. Önska kostar ju ingenting! :) Håll i er, för här kommer det!

Jag brukar inte vara så mycket för färgteman i rum, men när det kommer till Linneas rum har jag fastnat för rosa, vitt och ljumt grönt, precis som jag har gjort för hennes kläder. Det passar hennes hela varelse på något vis :)

Planlösningen ser ut såhär. Rummet är varken jättelitet eller jättestort, utan ett ganska lagom barnrum. Jag skulle vilja måla väggarna i en vit kulör, "Vitlök" från Alcro, som jag är förtjust i, tillsammans med en ljum rosa färg på en kontrastvägg (färgad rosa på skissen), förmodligen i kulören "Gräddnos" från Alcro. 

1. Hylla
2. Byrå
3. Säng
4. Leksaksförvaring
5. Två barnstolar
6. Ett litet barnbord

Det rosa i mitten illustrerar en rund matta, till exempel den här:
Ayla, rosa, från Rusta. Men jag vill inte att rummet ska få ett för kraftigt överslag till rosa heller, så en grön matta vore förmodligen finare:Min inspirationsbild för fondväggen är denna. Jag skulle gärna genomföra det här fullt ut i Linneas rum. Bilden kommer från en av Ikeas tips/blogginlägg

Som välkomsthälsning vill jag köpa prinsess-bokstäver från Micki och skriva LINNEA och hänga upp på dörren. Jag har jämfört åtminstone tio-femton olika sorters bokstäver på nätet och kommit fram till att Mickis bokstäver är de absolut finaste. 


1. En hög hylla för förvaring av böcker och sådant Linnea inte riktigt ska nå själv innan hon blir äldre: Målarfärger, kritor, papper, leklera och annat pyssel. De nedre hyllplanen är tänkt att rymma lekvänliga saker. Den hylla jag ser framför mig är en enkel vit Billy, 80 cm. Det är ju en ganska tråkig hylla, så för att göra den lite roligare, hade jag tänkt klä baksidan med en vaxduk från Stoff och Stil. 

Nämligen den här, Ljusrosa med vit prick. Den ska jag även klä det lilla bordet med, se punkt 6.


eller

2. Byrå, Malm från Ikea. Just den här rosa historien tycker jag vore så söt i ett flickrum :) Men även en vit variant skulle förstås funka. Malm är rymlig och fin och i mina ögon mycket prisvärd, trots att den är lite rangligare än man kanske skulle önska. Småbarn kan ju klättra i lådor och allt möjligt (suck, dessa minnen!), men monterar man fast den ordentligt i väggen ska det väl inte vara några större problem. 
3. Säng. Vi har ju redan vår jättefina Hensvik spjälsäng från Ikea. Planen här är väl att i början bara ta bort sidan på spjälsängen, och först när Linni verkligen växt ur spjälisen byta ut den till en större säng. Jag är ju som bekant väldigt förtjust i Hensvik-serien, och hoppas innerligt att barnsängen finns kvar när det blir dags att köpa en säng till Linni. Finns den inte det får man väl ta sitt förnuft till fånga och inse att det inte är hela världen. Det känns i nuläget som att Linni kanske får finna sig i att ärva storebrors säng och att det istället blir han som får en ny, fin vuxensäng med resårbottnar. 

I sängen skulle jag gärna lägga en sån här supersöt prydnadskudde från My first room! :) Kärlek vid första ögonkastet, skulle man kunna säga. 

Ovanför sängen vill jag göra som inspirationsbilden föreslog - fästa upp tavellister för "fina saker" i schablonmoln. Jag ser såna finsaker lite överallt och har svårt att låta bli att köpa små rosa elefanter och rama in fina små bilder och sådant. *fniss* 

MyCard Webbshop säljer en fin prinsessig ram som jag gärna skulle hänga på väggen vid huvudändan av sängen, antingen för porträttbild eller för en fin teckning eller målning som hon så småningom kommer att göra. Första huvudfotingen kanske? :)


4. Trofast förvaringssystem från Ikea. Inte makens favorit alls, men ack så praktisk för barbisar och dockkläder och klossar och annat ståhej som ju måste förvaras NÅNSTANS för att man inte ska bli galen! En mindre kombination under fönstret tror jag skulle vara ypperligt. Man har ju mer användning av förvaring än av endast ett element, menar jag. Och utsikten fönstret bjuder på består ändå bara av baksidan av en garagelänga, så. Dessutom bor vi på bottenplan, så klätterrisken är inte så alarmerande farlig. Dessutom vill ju ungar aldrig vara på sina rum ändå, så...

LEKSVIK Barnstol vit Bredd: 29 cm Djup: 29 cm Höjd: 59 cm Sitsbredd: 28 cm Sitsdjup: 27 cm Sitshöjd: 31 cm

5. och 6. Barnbord och barnstolar. Jag är i reggio-anda förtjust i saker som är på barnens höjd, så ett barnbord och två små stolar känns oumbärliga för alla dockkalas och nallebjudningar som kommer att hållas med lillskruttan i framtiden. Vi har kvar Isaks gamla barnbord, men stolarna förbrukades av allt klättrande, så de har vi kasserat. Själva bordet är i ganska risigt skick i nuläget, men lite vitfärg och lack och en sån där fin prickig vaxduk fasthäftad ovanpå skulle ge den helt nytt liv :) Ikea säljer dessutom fina stolar som passar bra till.


Ovanför det lilla bordet vill jag hänga en fin tygtavla som jag ska göra av det superfina tyget jag köpte på Ikea! :) Jag måste bara pallra mig iväg och köpa lite list så jag kan spika upp den! :) Bilden från hemsidan gör inte alls tyget rättvisa - det är mycket mycket snyggare i verkligheten! Lisa från Onekligen har gjort en sänggavel av tyget, och av hennes något underexponerade bild kan man bättre se hur snyggt det är! 

Gardiner ska man ju ha i fönstret har jag hört ryktas om. Men gardiner har aldrig varit min starka sida... I nuläget hänger det ett par vita, enkla spetsgardiner från Ikea i fönstret, men det är inget som jag ser framför mig när jag tänker på Linnis rum direkt... Hängande våder suger ju med småbarn, men å andra sidan har jag hört ryktas om familjer som faktiskt kan ha normala gardiner trots att de har småttingar hemma... Vem vet, kanske vi har begåvats med ett tamt barn den här gången? Men just det där med gardiner måste få växa fram... Jag har sett ett snyggt exempel i nån blogg nånstans där en sykunnig person hade sytt en jättesnygg hissgardin av Ikea-tyget med räven. Oh, tänk om man kunde det! I den här delen av världen kommer det dock aldrig någonsin att hända. Ett par grön-vit-randiga gardiner skulle funka fint - det ska vara enkelt och den där mamman ska aldrig behöva fixa med dem. 


I fönstret skulle det gärna få stå en liten krukväxt i en fin kruka (inte hittat någon referens) och hemskans gärna en sån här uuuuuuuuuuuuunderbar kanin-lampa. Den känns kanske lite väl nio-till-fem, men vad sjutton. Sämre referens än Sandra Beijer kan man väl ha! :) Om vi i framtiden flyttar till det där drömhusetlandet ska jag ha kaninburar på tomten, men tills dess får jag nöja mig med en väldigt stillsam liten rackare i fönstret.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...