fredag 26 augusti 2011

Samtidigt, inte långt härifrån...

Notera skylten. Döda fiskar och vissnade träd - jag tror inte det finns något nyttigt i den här lasten... 

Hjälpa till, sa Pulvret

Hjälpa till!, sa Pulvret och tog en tugga av smöret. 

Fuckin' awesome

måndag 22 augusti 2011

Perspektivskifte

Ett perspektivskifte gör sig gällande denna eftermiddag. Jag är bekväm med bloggandets egocentrering och självframhävande. Jag kan skriva lagom personliga blogginlägg till foton ifrån vårt hem och vår vardag. Jag kan den estetik som förenar de bloggar jag läser och uppskattar - balansen mellan intellektualism, grafiskt, retro och kitsch. Men när jag börjar flytta om och packa ner efter mötet med mäklaren, inser jag att jag befinner mig i okänt land. Flyttstyling innebär ju precis motsatsen till det jag vanligtvis sysslar med. Istället för att hänga upp pojkens spindelmannen-tavlor för att ge en kontrast till de tigergröna väggarnas intensitet, råder mäklaren oss att plocka ner affischer och dylikt för att minska färgerna. Pryl för pryl åker ner i flyttkartonger för att avidentifiera och svenssonfiera vårt brokiga, tokiga, stökiga och trivsamma lilla bo. Ovant är det. Konstigt. Jag ser mig omkring och hittar inte riktigt mig själv längre. Stående mitt emellan det här och det som väntar. Det är en spännande tid vi lever i just nu.

fredag 19 augusti 2011

Höstkläder

Jag har precis tillbringat en lång stund denna barnlösa dag med att surfa runt på Kiis webshop och drömma mig bort till flottare tider där jag kan spendera några tusenlappar på sånt jag tycker är snyggt utan att fundera på vad man i och med det försakar. Shopping och hus är mina två bästa dagdrömmar :) 




Assymetriskt och loose fit är mina ledord denna höst. Åh, jag skulle vilja skrövla ner större delen av min garderob i det brännbara avfallet och slänga fram betalkortet och bara le vackert. Om jag bara fick köpa den och den och den och den och så ett par nya Doctor Martens och några jeans och några koftor och lite sånt och sånt och den och den och några såna. Då skulle jag vara en såååå mycket lyckligare människa, visst?
 

söndag 14 augusti 2011

Ugglor i mossen

Jag tycker det är så mysigt att resten av världen för närvarande delar min fascination för ugglor. De dyker upp överallt nu för tiden, och jag blir så varm och glad inombords. 

torsdag 11 augusti 2011

Vita dagdrömmar


Yes please. Detta vill jag jättejättejättejättejättejättejättejättegärna ha en vägg i. Snääääälla?? Tapeten är Daydream av Julia Rothman, Hygge & West. Kostar bara en förmögenhet per rulle, minst.

Björnkram

Finaste krambilden jag har sett. Den vill bo hos oss, visst?

onsdag 10 augusti 2011

Maslow och jag

Vilken tur att jag glömde logga in på mailen på typ en månad så att jag missade att svara på antagningshandlingarna på studera.nu. Så slapp jag tänka på om jag skulle läsa diabeteskursen eller inte, liksom. Antagning: struket, står det nu på alla ansökningshandlingar. Så nu kan jag koncentrera mig på att jobba, måla och försöka räcka till för det där som kallas familj. Fast i verkligheten är det förstås i lite annan ordning, för självförverkligandet kommer alltid längst ner. Maslow hade fel. 

tisdag 9 augusti 2011

Den lilla svarta...

Man blir ju inte snyggare än man gör sig. Osminkad med mörka ringar under ögonen och lilla My-knut i håret på väg hem från jobbet är man inte särdeles fager. Men med en snygg klänning blir man åtminstone bra mycket snyggare än utan :)

Kameramannens hämnd



fredag 5 augusti 2011

Skägg


Videon som fick mig att få lust att peta iväg ett blogginlägg för första gången på alldeles för länge. Skägg. Det gillar jag verkligen. Jag är uppväxt bland postproggigt skägg ända in på nittiotalet, vilket tidigt satte sina spår i mitt känsliga sinne. Maken kallar mig skäggfetiscist. Det vackraste skägg jag någonsin sett satt på en baptistpastor i en dokumentär som satanism som jag såg som tonåring (rött, långt och rakat i mönster!) och hade jag inte varit så förbaskat trött efter oändliga dagar och kvällar med aldrig sinande jobb hade jag kunnat inveckla mig i ett längre skäggresonemang än såhär. Nu nöjer jag mig helt sonika om att tipsa om andra skägg såsom bloggaren En man med ett skägg och Skäggbloggen. Eller varför inte bolibompa-favoriterna Räkna med skägg, eller det nyare Mäta med skägg med Jonas Leksell?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...