söndag 11 april 2010

Bästa sakerna till bebisen

Idag fyller Linnea två månader, hipp hipp hurra! För att fira detta tänkte jag bjuda på det bästa sakerna vi köpt till henne. Det vi haft mest användning för och hittils tyckt bäst om, helt enkelt. Here we go!

Bästa sakerna till bebisen
* Amningssnäckor de första dagarna när bröstvårtorna var såriga och ömma av amningen. Här kan du läsa mer om snäckorna och t.ex. här kan du beställa. Rekommenderas varmt! Det i kombination med Cottermans handgrepp gjorde att amningen kom igång lättare den här gången än förra, trots att Linnea haft mycket svårare att få ett bra tag än vad Isak hade. För ytterligare information och amningsvänliga tips rekommenderar jag ett besök på Amningshjälpens nya hemsida! :)
* Spjälsäng som man kan montera lös ena långsidan och sätta kloss emot föräldrasängen. Samsovningens gyllene medelväg - bebis på en armlängds avstånd, nära och bra när man ska nattamma :) Vi har en underskön historia från Ikea som alltid får mig att tänka på moln. 
* Skyddslakan från Ikea till sängen. Vi har ett i Linneas säng och så sover jag på ett också. Ett måste för läckande bröst, mjölkspill och babykräk. Så kan vi sova gott allihopa :)
* Tvättlappar i frotté från Ikea. Vi har köpt massor, och de är helt oumbärliga!
* Mysiga babyfiltar. Jag har helt klart föredragit den klassiska med mjuk, mönstrad bomull på ena sidan och mjuk velour på andra sidan. Finns lite överallt, till exempel på Lindex eller H&M. Villervalla har jättefina också :)
* Koksaltlösning + snorsug till bebisnäsan. Bröstmjölk har varit ännu bättre, men orka pumpa ur mjölk och hämta medicinsprutan just när behovet uppstår känns i min värld ganska bökigt. Vi använder förövrigt en revaxörtuta som snorsug - funkar lika bra. 
* Bärdon. Linnea är ingen vagnbebis alls, så jag är väldigt glad över att vi både har en bra bärsele och en bra sjal att kånka runt henne i. Nöjd bebis = nöjd mamma. För att hitta rätt i bärsjalarnas och bärselarnas mörka djungler kan ett besök på sjalbarn vara på sin plats. Varning dock, trevligare forum får man leta efter! Klart beroendeframkallande :)

Ja... Hittils är det nog dessa grejer som varit bäst. Och allra mest tacksam har jag varit över att vi har egen tvättmaskin den här gången, så man slipper dra med sig en skruttunge till tvättstugan en gång i veckan! 

2 kommentarer:

  1. Instämmer med alla grejer! Egen tvättmaskin är guld värd, man tvättar ju babygrejer varannan dag! Vid 5 månaders ålder kan man för övrigt blicka tillbaka och vara glad för följande inköp: babygym, babysitter och stor lekfilt som barnet kan snurra och rulla runt på! Sedan älskar jag ju vår babywatch och andningslarmet också förstås!

    SvaraRadera
  2. En sak glömde jag på listan, och det är zinkpasta. Det var varit super på den här babystjärten.

    Zarah: Tänk vad olika saker man behöver egentligen. Babywatch är ju solklart för er i ert stora hus, i synnerhet när ni sover på olika våningar. Medan det är helt överflödigt för oss i vår lilla lägenhet där man ändå hör allt :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...