torsdag 8 juli 2010

I en perfekt värld...

I en alldeles perfekt värld, där jag fick bestämma, skulle jag som enväldig härskare i barnrumsvärlden inreda Linneas rum helt enligt eget huvud. Jag har förstått att kompromisser är äktenskapets melodi, så jag misstänker att jag inte ror iland mitt kanske lite för dyra förslag, men vafan. Önska kostar ju ingenting! :) Håll i er, för här kommer det!

Jag brukar inte vara så mycket för färgteman i rum, men när det kommer till Linneas rum har jag fastnat för rosa, vitt och ljumt grönt, precis som jag har gjort för hennes kläder. Det passar hennes hela varelse på något vis :)

Planlösningen ser ut såhär. Rummet är varken jättelitet eller jättestort, utan ett ganska lagom barnrum. Jag skulle vilja måla väggarna i en vit kulör, "Vitlök" från Alcro, som jag är förtjust i, tillsammans med en ljum rosa färg på en kontrastvägg (färgad rosa på skissen), förmodligen i kulören "Gräddnos" från Alcro. 

1. Hylla
2. Byrå
3. Säng
4. Leksaksförvaring
5. Två barnstolar
6. Ett litet barnbord

Det rosa i mitten illustrerar en rund matta, till exempel den här:
Ayla, rosa, från Rusta. Men jag vill inte att rummet ska få ett för kraftigt överslag till rosa heller, så en grön matta vore förmodligen finare:Min inspirationsbild för fondväggen är denna. Jag skulle gärna genomföra det här fullt ut i Linneas rum. Bilden kommer från en av Ikeas tips/blogginlägg

Som välkomsthälsning vill jag köpa prinsess-bokstäver från Micki och skriva LINNEA och hänga upp på dörren. Jag har jämfört åtminstone tio-femton olika sorters bokstäver på nätet och kommit fram till att Mickis bokstäver är de absolut finaste. 


1. En hög hylla för förvaring av böcker och sådant Linnea inte riktigt ska nå själv innan hon blir äldre: Målarfärger, kritor, papper, leklera och annat pyssel. De nedre hyllplanen är tänkt att rymma lekvänliga saker. Den hylla jag ser framför mig är en enkel vit Billy, 80 cm. Det är ju en ganska tråkig hylla, så för att göra den lite roligare, hade jag tänkt klä baksidan med en vaxduk från Stoff och Stil. 

Nämligen den här, Ljusrosa med vit prick. Den ska jag även klä det lilla bordet med, se punkt 6.


eller

2. Byrå, Malm från Ikea. Just den här rosa historien tycker jag vore så söt i ett flickrum :) Men även en vit variant skulle förstås funka. Malm är rymlig och fin och i mina ögon mycket prisvärd, trots att den är lite rangligare än man kanske skulle önska. Småbarn kan ju klättra i lådor och allt möjligt (suck, dessa minnen!), men monterar man fast den ordentligt i väggen ska det väl inte vara några större problem. 
3. Säng. Vi har ju redan vår jättefina Hensvik spjälsäng från Ikea. Planen här är väl att i början bara ta bort sidan på spjälsängen, och först när Linni verkligen växt ur spjälisen byta ut den till en större säng. Jag är ju som bekant väldigt förtjust i Hensvik-serien, och hoppas innerligt att barnsängen finns kvar när det blir dags att köpa en säng till Linni. Finns den inte det får man väl ta sitt förnuft till fånga och inse att det inte är hela världen. Det känns i nuläget som att Linni kanske får finna sig i att ärva storebrors säng och att det istället blir han som får en ny, fin vuxensäng med resårbottnar. 

I sängen skulle jag gärna lägga en sån här supersöt prydnadskudde från My first room! :) Kärlek vid första ögonkastet, skulle man kunna säga. 

Ovanför sängen vill jag göra som inspirationsbilden föreslog - fästa upp tavellister för "fina saker" i schablonmoln. Jag ser såna finsaker lite överallt och har svårt att låta bli att köpa små rosa elefanter och rama in fina små bilder och sådant. *fniss* 

MyCard Webbshop säljer en fin prinsessig ram som jag gärna skulle hänga på väggen vid huvudändan av sängen, antingen för porträttbild eller för en fin teckning eller målning som hon så småningom kommer att göra. Första huvudfotingen kanske? :)


4. Trofast förvaringssystem från Ikea. Inte makens favorit alls, men ack så praktisk för barbisar och dockkläder och klossar och annat ståhej som ju måste förvaras NÅNSTANS för att man inte ska bli galen! En mindre kombination under fönstret tror jag skulle vara ypperligt. Man har ju mer användning av förvaring än av endast ett element, menar jag. Och utsikten fönstret bjuder på består ändå bara av baksidan av en garagelänga, så. Dessutom bor vi på bottenplan, så klätterrisken är inte så alarmerande farlig. Dessutom vill ju ungar aldrig vara på sina rum ändå, så...

LEKSVIK Barnstol vit Bredd: 29 cm Djup: 29 cm Höjd: 59 cm Sitsbredd: 28 cm Sitsdjup: 27 cm Sitshöjd: 31 cm

5. och 6. Barnbord och barnstolar. Jag är i reggio-anda förtjust i saker som är på barnens höjd, så ett barnbord och två små stolar känns oumbärliga för alla dockkalas och nallebjudningar som kommer att hållas med lillskruttan i framtiden. Vi har kvar Isaks gamla barnbord, men stolarna förbrukades av allt klättrande, så de har vi kasserat. Själva bordet är i ganska risigt skick i nuläget, men lite vitfärg och lack och en sån där fin prickig vaxduk fasthäftad ovanpå skulle ge den helt nytt liv :) Ikea säljer dessutom fina stolar som passar bra till.


Ovanför det lilla bordet vill jag hänga en fin tygtavla som jag ska göra av det superfina tyget jag köpte på Ikea! :) Jag måste bara pallra mig iväg och köpa lite list så jag kan spika upp den! :) Bilden från hemsidan gör inte alls tyget rättvisa - det är mycket mycket snyggare i verkligheten! Lisa från Onekligen har gjort en sänggavel av tyget, och av hennes något underexponerade bild kan man bättre se hur snyggt det är! 

Gardiner ska man ju ha i fönstret har jag hört ryktas om. Men gardiner har aldrig varit min starka sida... I nuläget hänger det ett par vita, enkla spetsgardiner från Ikea i fönstret, men det är inget som jag ser framför mig när jag tänker på Linnis rum direkt... Hängande våder suger ju med småbarn, men å andra sidan har jag hört ryktas om familjer som faktiskt kan ha normala gardiner trots att de har småttingar hemma... Vem vet, kanske vi har begåvats med ett tamt barn den här gången? Men just det där med gardiner måste få växa fram... Jag har sett ett snyggt exempel i nån blogg nånstans där en sykunnig person hade sytt en jättesnygg hissgardin av Ikea-tyget med räven. Oh, tänk om man kunde det! I den här delen av världen kommer det dock aldrig någonsin att hända. Ett par grön-vit-randiga gardiner skulle funka fint - det ska vara enkelt och den där mamman ska aldrig behöva fixa med dem. 


I fönstret skulle det gärna få stå en liten krukväxt i en fin kruka (inte hittat någon referens) och hemskans gärna en sån här uuuuuuuuuuuuunderbar kanin-lampa. Den känns kanske lite väl nio-till-fem, men vad sjutton. Sämre referens än Sandra Beijer kan man väl ha! :) Om vi i framtiden flyttar till det där drömhusetlandet ska jag ha kaninburar på tomten, men tills dess får jag nöja mig med en väldigt stillsam liten rackare i fönstret.

2 kommentarer:

  1. Det är väldigt flickigt, men jag älskar själv kombinationen rosa/grön.

    Tror det kan bli hur fint som helst.

    SvaraRadera
  2. Ja, Robert tyckte det var alldeles för flickigt. Han sade det som att det vore något dåligt, och började muttra om könsstereotypt och hämmande könsroller. Bah. Jag skulle gärna köpa en likadan kanin till Isak om han hade velat ha en, men den är ju inte tillräckligt cooooool...

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...