måndag 30 augusti 2010

Annas nya ögon

Såhär såg Anna ut i förmiddags. Linnea låg och sov och jag försökte göra det bästa av min vara hemma med sjuk Isak-tid för att inte helt gå sönder av tristess, instängdhet och frustration. Ibland njuts 5-åringar bäst i små doser. Faktum var att jag var avundsjuk på att Robert skulle få åka iväg till universitetet imorse, trots att jag visste att han var trött som en skjuten gnu... Han sov i princip ingenting i natt och jag har faktiskt fått rätt mycket mer sömn än honom trots att jag både ammat lillsnutt och legat i Isaks hårda säng och klappat sjukling... men ändå. Ändå var jag avundsjuk. Tänk att bara få åka iväg och fokusera på sig själv i några timma. Vad underbart det vore!
Det vore bra för mig att få komma hemifrån några timmar här och där. Jag har verkligen börjat ruttna på den här hemma-tillvaron, och det blir så extra märkbart när man är hemma med ett småsjukt och understimulerat förskolebarn... Ändå vet jag att det här är den bästa tiden. Det är sista gången jag är hemma med barn såhär, och jag försöker ha vett att verkligen njuta av möjligheten. För den här tiden kommer aldrig tillbaka. I resten av livet ska man slita och dra på en arbetsplats och tillbringa merparten av sin vakna tid där. Resten av småbarnstiden har man bara några pyttiga veckors semester per år att se fram emot att få spendera ostört med sina barn. Nej, man borde inte längta tillbaka till arbetet. Och egentligen gör jag väl inte det heller, jag vill ju faktiskt vara hemma. Men jag önskar mig lite mer balans mellan mina olika roller här i livet. Jag definierar mig nog som människa mer än mamma - och som människa har jag fler behov än att vara älskad av mina barn.
Nej, dags för makeover tänkte jag och sprättade snabbt bort hennes tättsittande ögon. 

Med knappnålar med stora huvuden, markerade jag ögonen. Gott så.

Och så var det dags för pilleriet. Att brodera nya ögon. Jag måste ha duttat fel med blyertspennan, för resultatet blev glesare än provnålningen. Men jag är ändå mer nöjd med henne nu än vad jag var innan :) 

Ta-daaa! Här är nya Anna! :)

3 kommentarer:

 1. Bra jobbat!
  Jag håller med om att variant ett ser läskig ut!

  SvaraRadera
 2. Ruttna inte bort. Du kan ju alltid ta en tripp hit så bjuder jag på bulla med vått. Har funderingar på en Bodentripp i slutet av denna veckan eller under nästa.. Sugen på en tripp på "stan"?

  SvaraRadera
 3. Hej vännen! Ja, försök att njuta av denna tiden, även om det kanske inte alltid är så lätt. Två veckor in på min "andra" barnledighet är det åtminstone precis det JAG gör!! Faktiskt lite bra det där med att plugga/jobba ett par månader mitt i, man uppskattar föräldraledigheten massor sedan. Skadar ju dock inte heller att det är fortfarande är full sommar här nere och dagarna spenderas med att ta den ena solskenspromenaden efter den andra längs med havsbrynet på fantastiska Prins Bertils stig..! Saknar dig, hör av mig när jag kommer hem! KRAM/Z

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...