lördag 22 maj 2010

Alva Linnea Elisabeth

Nästan trettio personer kom för att fira tilldragelsen av Linneas dop tillsammans med oss i lördags. Solen sken denna pingstafton och när människorna började strömma hem till oss innan vi skulle gå till kyrkan, kändes det att det skulle bli en fantastisk dag. Den här gången var det personligt på ett annat vis än vad Isaks dop var. Då döpte vi av tradition och för att Robert tänkte att det skulle glädja hans mamma - denna gång döpte vi för att det var min egen önskan. 

Dopakten var så fin. Kyrkan vi höll till i är liten och gemytlig, med ett vackert kyrkfönster mitt fram. 

Peder, prästen, var pingstklädd i rött och Isak klarade sin uppgift att hälla upp dopvattnet alldeles förträffligt. Linnea log mot prästen både när hon tog emot korsets tecken och när hon skulle komma till hans famn, och Isak förtydligade med emfas: Det är vår bebis! Det är faktiskt våran bebis. Precis som om prästen hade tänkt behålla henne :) När hon fick vattnet på huvudet, bara tittade hon på prästen, och efter allt ståhej blev hon så trött att hon höll på att somna i sin pappas famn.

Vi sjöng tre psalmer: Den blomstertid nu kommer, Det sker ett under i världen och Tryggare kan ingen vara. Ingen av oss kände oss bekväm med att säga något annat än vårt lilla "ja" samt de tre namn vi valt till vårt barn... I en bättre värld hade man väl kunnat läsa tackbönen, men det kändes så bra det här. Särskild nöjd var jag med den andra psalmen, även om jag hade svårt att välja mellan den, Du vet väl om att du är värdefull och Lilla barn. Att det blev just Det sker ett under i världen hade att göra med att den är så specifikt knutet till dopet, medan de andra sångerna fungerar precis lika bra när som helst. 

~ * ~

Det sker ett under i världen
var gång ett barn blir till.
Följa det växande livet
är vad Guds Ande vill.
Ingen på jorden är himlen så nära
som barnet han tar i sin famn
~ * ~

För att göra en lång historia något kortare: glädjen var stor, fikat rikligt och presenterna många. Tänk vad många människor som kom för att gratulera vår lilla dotter. 

Tack alla fina för att ni gjorde Linneas dag så minnesvärd!

3 kommentarer:

 1. Fina familjen!! Så otroligt söt i dopklänning, lillsnuttet! Åhhhh.... /Z

  SvaraRadera
 2. Så fin ni är!
  Och vilken ljuvlig klänning du har Julia.

  SvaraRadera
 3. Ingrid (UWO)11 juni 2010 22:33

  Tack för att jag fick läsa!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...