fredag 11 juni 2010

Badrumsföljetongen

Vårt elände till badrum har länge vållat mig både huvudbry och huvudvärk. Hur ska vi med våra minst sagt begränsade ekonomiska resurser kunna investera över hundratusen i ett badrum? Hur kan vi försvara för oss själva att tömma våra reservkapital till sista krona och dessutom skuldsätta oss, inte bara genom privatlån, utan även med ett tilläggslån på lägenhetslånet - på nåder och med kravet att vi måste börja amortera ögonaböj? Efter många långa diskussioner har vi kommit fram till att vi inte kan försvara det. Vi kan inte motivera ett sådant ekonomiskt beslut, och inga billigare alternativ har känts som något annat än tråkiga kompromisser som ingen av oss egentligen var nöjd med. 

Lösningen blev i slutändan ett annat alternativ än de som bjöds - nämligen något som jag kallat "Alternativ Fattiglapp". Den innebär att Bergenudds får komma och fixa vattenskadan i taket (tack, grannen), byta ut lite snickerier och måla taket. Detta kostar oss inte en krona eftersom vi inte varit vållande till vattenskadan, utan bara är drabbade. Sen gör vi vissa mindre investeringar för att göra badrummet beboeligt, och sedan väntar vi med renoveringen tills Robert är färdig med skolan och vi har två inkomster igen. Då har vi både hunnit spara mer pengar och har bättre kreditvärdighet och mer än marginaler att leva på. 

Så det blev en tur till Ikea, vilket var bra både för själen och badrummet :) Mindre bra för plånboken, dock. Det stora varuhuset har en tendens att locka till enorma impulsköp har jag märkt ;) Och så köpte vi det mesta från den digra inköpslistan, fick inte tag på en del och struntade i en del. En femtiolapp här och en hundralapp där genererade i slutändan ett nästan löjligt långt kvitto. Men fint blir det!

I en hel dag har vi skurat och monterat och borrat och hängt upp saker, och jag avslutade gårdagkvällen med en liten dejt med min dymo innan jag lade mig på spikmattan i sängen. Det blir grejt ska ni veta! :)
Ett GODMORGON väggskåp pryder numera vår badrumsvägg
Toarullen hänger på en BAREN toalettpappershållare och 
dessutom kostade vi på oss några nya, naturfärgade SAXÅN handdukar för att tona ner det blå vansinnet i badrummet. De hänger dessutom på prydligt uppmärkta, snygga krokar. Vi är mycket nöjda. En mjuk, tjock, vit toalettmatta värmer fossingarna på det annars ganska kalla golvet. 

Dessa inköp blev pricken över i till badrummet, men det som verkligen gjort den största skillnaden är idogt skurande som gjort väggarna mer ljusblå än smutsfärgade efter åtatal av hudavlagringar, samt ett mjukstängande, fräscht toalock från HAFA moon:


Vilken skillnad det blev mot det fruktansvärda badrum vi tidigare haft! Kostnaden för hela kalaset blev mindre än 3000 kronor, inklusive allt. Jämför det med offerten på 133 000 kronor efter rotavdrag! ;) 

Kvar för att sätta sista piffen är lite mer förvaring. Vi skulle vilja ha en liten hylla under spegelskåpet vid tvättstället, samt konsolhyllor eller liknande ovanför tvättmaskinen för förvaring av tvättmedel, hårborstar, hårfönar osv. Dessutom vore det inte alldeles dumt att ha någonstans att ställa schampoflaskor och dylikt i duschen. Samt någon som fixar vår läckande duschblandare. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...