söndag 31 oktober 2010

Lilla bump in action

Min lilla bump in action. Syskonkärlek deluxe.

Klädutmaningen 2.0, dag 7

Idag har jag på mig Ida-kjolen som figurerat tidigare i veckan, vita leggings med söm(!?) som jag köpte till Ronnicas bröllop förrförra året, samt en jättefin blus från Lindex som jag fick i present av mamma i våras. Har fortfarande ambivalenta känslor för kjolen, som är mycket fin men inte i min längd. Leggingsarna ligger mest i byrån och sunkar sig och brukar få jobba extra som långkalsonger ibland. Det är helt enkelt sällan jag har användning för ett par vita leggings - särskilt när de har söm och känns lite halvtrista... Blusen älskar jag, men man ser lite gravid ut i den har jag upptäckt sedan jag såg mig själv taggad på facebook... Oh well. Smink, inget. Hår, knappt kammat. Kaffe, plenty. 

Snart kommer Linni vakna i vagnen på uteplatsen och familjen kommer att virvla in småfrusna genom ytterdörren efter en timmes skogsknytte. Då ska de tinas upp i duschen inför kalas och snabbt utfodras med pyttipanna och stekt ägg. Efter kalasligheter vankas det i vanlig ordning brottning för lilltjorv. Jag tror någon kommer somna ovaggad ikväll... om det är föräldrarna eller barnet låter jag dock vara osagt ;)

Love is in the details

Jag bara älskar detaljerna på den här bilden. Den sneda munnen, den lilla bara foten som sparkat av sig sockan. Åh, kärlek.

lördag 30 oktober 2010

Ikea-gult

Titta så snyggt man kan bo. Så snyggt att man till och med får vara med i Sköna hem! :)  

Klädutmaningen 2.0, dag 6

Skåda resultatet av gårdagens lektion i sömnad: Pösbrallor! Medelst en resår från farmors gamla förråd och en symaskin förvandlades ett par något för stora slappa byxor från Vila som jag fått ärva av en av mina Idor till ett superplagg. Jag känner på mig att det blir en favorit! Till det bidde det en enkel H&M mama-top som jag faktiskt kan använda även efter graviditeten. 

Eftersom jag Klädutmaning och lördag till ära tillbringat en bra stund framför badrumsspegeln, känner jag mig riktigt fräsch till och med! Det är fan inte illa pinkat med en bebis som snorar ner ens tröja så fort man hunnit ta på sig den, läckande bröst och en envis förkylning som får den egna näsan att droppa i ett. Det här jordelivet är så flott att jag vet inte vad!
Never mind the bebissnor på tröjan. För tänk vad mycket trötthet man kan dölja med en massa smink! ;)

fredag 29 oktober 2010

Klädutmaningen 2.0, dag 5

Lat hemmadag efter ännu en bebisnatt med gråt, alvedon och timmar av vyssjande. Tacksam sovmorgon dock, stortrollet sov hos mormor, så jag kunde ligga kvar och snusa bredvid Linni medan hon återhämtade sig efter sin jobbiga natt och inte satte sig upp förrän 9.18!!!

Klädutmaningen förde inte med sig några avancerade kombinationer idag. En enkel hemmaklädsel bestående av brun, urringad tischa med liten puff på ärmen och slappa khakigröna brallor, köpta för två år sedan på Kupan. Jag återfann dem i våras när jag plockade fram shortsen från förrådet, dit de an okänd anledning nästlat sig :) Resten av mig har inte heller varit så upplyftande - en välbehövlig dusch har lyst med sin frånvaro då hantverkare har varit och spacklat badrummet. Örhängen lyckades jag dock ta på mig - ett par stora ringar med mycket lull från Kappahl. 

Däremot satte jag mig och fållade upp fyra par byxor idag, så jag har effektivt utökat garderoben utan att handla. Yeyy! Kan dock inte hålla mig från att sitta och sukta på H&M:s online-rea såhär i kvällningen...
 
För ibland känns det onekligen som att det som fattas finns så nära inpå. För så lite pengar liksom. Nästan gratis ju. Som en stjärnbeströdd cardigan och att par heeeeel out of season-dojjor som säkert ändå inte skulle passa. Så vid närmare eftertanke hade jag aldrig köpt skorna trots att de var så billiga. Men cardigan! Åh. Tänk vad fin! Ända tills de där fina pärlorna börjar trilla av i tvätten och jag blir rädd att Linni ska äta upp dem ifall de lossnar här hemma... Men min svarta cardigan har dött allt för många tvättar-döden, och har kastats. Ett stort, mycket svart hål har lämnats efter den. Cardigan och koftor måste väl ändå vara ett av de bästa plaggen i världen i en tråkig vardags-garderob?

Foton är tagna, men jag sitter och ammar och skriver pekfingervals med vänsterhanden, så jag får uppdatera imorgon istället ;)
    

torsdag 28 oktober 2010

Jorå...

Jorå, jag klädutmanade idag också. En Bondelid-klänning inköpt på en MQ-rea lagom till jag tog examen förra året, svarta leggings och en benvit??? lång stickad kofta från Gina Tricot, köpt för flera år sen. Jag har varit flott som bara den hela dagen i min fina outfit, kombierad med både smink och fina, svarta påfågelörhängen från H&M. Både långa koftan och klänningen var riktiga garderobsvärmare, så det var roligt att jag kom mig för att använda dem trots att vi bara skulle göra helt vanliga föräldraledighetsaktiviteter. Trött som en jävla gnu har jag varit hela dagen efter ytterligare en skitnatt där Linni för ovanlighetens skull vaknat och varit jätteledsen och inte kunnat somna om. Att hon vaknar är ingen ovanlighet, vi tillhör ju de där som ligger i hårdträning för att ta hem världsmästartiteln i maratonamning nattetid ;) Ledsen brukar hon dock aldrig vara. 

Sen har jag flängt runt med barnen hela dagen på både Minimys och eftermiddagshäng hemma hos nyfunnen Isak-kompis. Roligt men väldigt intensivt. När vi kom hem lagom till en föga inspirerad stekt korv-middag, möttes vi av beskedet att en stor vattenläcka på Prästholmen medfört att vi inte hade något vatten hemma. Som tur var hade mamma och pappa vatten i kranen, så vi åkte dit och fick oss middag istället. Typ världens godaste restmiddag med stekt kött, karl johansvamp-sås, pasta och en riktigt lyxig sallad med fetaost. Allt gott. Mycket gott till och med! Dessvärre bidde det inga utmaningsfoton. Men imorgon kanske det blir bot och bättring? 

Kvällen har tillbringats i koma i soffan framför SOS Västkust, ett av få program jag faktiskt ser nu för tiden. Jag har ett desperat behov av Kontakt Med Verkligheten. Och jobbet! Saknar de sidor av min personlighet som jag får utlopp för som sjuksköterska. Saknar mina patienter. Särskilt vissa av de återkommande hudpatienterna som man faktiskt har chans att etablera en mer personlig kontakt med. Ska verkligen bli roligt och spännande att börja läsa kursen om långsamläkande sår på måndag! :)

onsdag 27 oktober 2010

ABC

Klädutmaningen 2.0, dag 3

Idag är jag så trött att ögongloberna gör ont. Jag håller krampaktigt fast i min kaffekopp och brottas med den intensiva känslan av att inte vilja vara med. Såna här dagar börjar nedräkningen till kvällen redan när man kliver upp på morgonen och mantrat: "Det blir en ny dag imorgon" ekar inom mig. 

Men för fan. Här kan jag ju inte lägga mig ner och dö! Klädutmaningen håller mig faktiskt uppe än så länge. För efter morgonens rutin 1) Lämna Isak på dagis 2) Söva Linnea i vagnen på väg hem från dagis 3) Diska medan kaffet bryggs färdigt, kom nämligen nummer 4) Rapportera Klädutmaningens framsteg. Så here we go, som de säger i det stora landet i väster. 

Idag var verkligen Klädutmaningen en Utmaning. Det blir lätt så när man helst bara vill krypa ner i en håla och självdö. Efter stort huvudbry bidde det till slut en tegelfärgad topp med trefjärdedelsärm och dekorativa knappar. Inköpt på Lindex förra året när jag var nygravid. En sån där topp som är väldigt förlåtande mot både en växande mage och postgraviditetskilon i och med empireskärningen. Urringningen funkar hyfsat än så länge med mina amningsbröst ;) Värre blir det när luften pyser ur dem när jag slutar amma och de faller ihop till sin vanliga b-kupa. Haha. Toppen förtjänar hursomhelst att vara med i klädutmaningen eftersom jag så sällan använder den såhär i amningstider, eftersom man snör åt den via ett band under bysten som knyts bakom ryggen. Till detta har jag svarta manchesterbyxor, inköpta på en Lindex-rea i våras nån gång. Ett sånt där fullkomligt felköp, såsom så många av mina byxinköp är. Så fort de blir varma, tappar de formen och börjar glida ner, och dessutom är de för stora över magen. Jag gillade modellen jättemycket, eftersom de är tillräckligt högt skurna för att inte visa rumpan när man sitter ner. Men vad hjälper det när brallorna ändå glider ner?

Suck, det var inte bara magen som försvann när Linnea kom ut - jag tappade dessutom rumpan, vilket gör byxor till ett projekt i sig. Det är inte längre så enkelt som att köpa ett par brallor i 38/40 och förvänta sig att de ska passa. Nä-ä då, för då hänger de som påsar över arslet. Min fina päronröv, vart har du tagit vägen?

tisdag 26 oktober 2010

Syskonkärlek

Mina goa glada ungar ger syskonkärlek ett ansikte. Puss på er!

Gilla

Titta vilken fin Facebook-wannabe-grej jag fått hjälp att fixa. Orkar man inte kommentera med ett litet hepp eller pepp, kan man helt enkelt klicka i rutan. Done!

Status

Snordyrt, skitsnyggt. Almedahls vet vad de gör!

Skissade förresten upp en enkel tavla för en stund sedan. Fingertopparna känns lite domnade av gitarrplonkandets D - D7 - A7 - G --- och Linni sover sådär skönt som barn bara kan göra väl påpälsade utomhus. Melissa Horn sjunger för mig på Spotify och jag har precis insett att jag snart är student igen. Hihi.

Klädutmaningen 2.0, dag 2

Milda makaroner alltså, jag vaknade i morse och insåg att jag var med i en klädutmaning. Tröttheten omfamnade tanken att bara skita i allt och ta på mig mjukisbrallor och en av makens XL-tischor, men när jag väl släpat mig upp skärpte jag till mig. Det bidde inte mindre än nya kjolen jag fick av Ida, svarta leggings och en svart plyschtröja med lite båtringning i halsen, känguruficka på magen samt lätt utställda ärmar. Köpt för nästan ingenting på Pingstkyrkans second hand, men ursprungligen från Indiska. Jag känner mig helt okej alltså. Kjolen är lite lustig längd på mig, men jag kanske mest är ovan? 

Ibland när jag tar på mig lite (för mig) udda kläder, kommer jag på mig själv med att fundera på vad Trinny och Suzannah skulle säga. Haha. Men allvarligt alltså, jag skulle gärna ta emot råd vad gäller vilket klädsnitt, vilka färger och vilka material som passar min kropp bäst. Så man slipper känna sig som att man går runt i tehuva och morgonrock.
Men nä, nu ska jag dricka mera kaffe och plinka lite gitarr medan bebisen sover. Det gäller att passa på!
 
 

måndag 25 oktober 2010

Barnrum makeover

 
Jorå, sjukt snyggt skulle det bli. Sjukt snyggt! 

Grönt + gult + rött 
Dinosaurier + Pokémon + Bakugan
Lego + Bionicle
=
Glad och nöjd Isak

Färgharmoni, stilrent med grafisk och modern känsla 
=
Glad och nöjd mamma

Den som lever får se...

Interiörbilden är förövrigt lånad från Alexandras blogg!

To my future self

En liten inventering av min garderob visade att det kan bli svårt att ro iland utmaningen eftersom jag faktiskt inte har speciellt mycket fungerande kläder, utan snarare är i en sån period att jag skulle behöva slänga urtvättat och trasigt och köpa nytt... Men det är så tråkigt att köpa kläder till mig själv! Det finns så mycket snyggare kläder och assessoarer till barn och bebisar! Så jag dagdrömmer om finfina haklappar och barnrumsinredning istället. Patetiskt? Jo. 

Men då är ju en sån här utmaning bra. Då får jag helt enkelt nöja mig med det jag har, hitta nya kombinationer och kanske komma på vad jag egentligen behöver! För jag är expert på att köpa konstiga kläder som egentligen inte passar till någonting, eller att köpa ännu en svart baströja när jag egentligen behöver något helt annat. Eller köpa felsittande brallor på Lindex rea... Till mitt framtida jag vill jag sända detta meddelande: Köp inte byxor på Lindex rea! Smala, snygga stretchjeans som inte håller sig uppe är inget bra köp även om det är billigt!

Så, nu känns det bättre.

Klädutmaningen 2.0, dag 1

Jaha, jag får väl kalla det här för Dag 1 då, trots att dagens klädval var omedvetet om utmaningen och baserade sig enligt principen: Sträck ut handen och ta på dig det den får tag på. I det här fallet blev det en turkos trikåtunika från Gina Tricot som jag köpte för några år sedan. Liten puffärm och litet rynk över bröstet. En perfekt sitta hemma och slöa-tröja där det inte gör något att man har en tjockdag och känner sig däst och trist efter gårdagkvällens impulsbakade microkladdkaka. I själva verket är den skitful - jag passar varken i modellen eller i färgen, och dessutom är den tvättad fyrtioelva gånger och har fått ett litet hål i sig. Varför jag har kvar den vet jag egentligen inte - förmodligen för att den funkar så bra som just slötröja. 

Till det har jag ett par wesc-jeans jag fyndat på Kupan för 25 spänn. Tyvärr syns det ju att jag inte köpt dem nya, för de sitter inte sådär perfekt som tumköpta jeans gör. Däremot är de högst funktionella nu i höst när Boyfriend jeans-modet råder. Yeyy!

Bild från H&M.
 

Jag har inget att ha pååååååå mig!

Rimligen alltså - rimligen - borde det finnas kläder att ha på sig här. Visst?

Åtta månader

Unga fröken sötfrö kan vid en ålder av åtta månader sitta, sätta sig samt skutta framåt på rumpan i en väldig fart! Dessutom stoltserar hon med inte mindre än åtta tänder, bajsar på toaletten varje morgon och snuttar på mamma hundrafemtio gånger vareviga natt. Brorsan är roligast i världen och hon älskar att krama, pussa, bita, klösa och klättra på honom. Att duscha är ett av livets goda. Klossar är skoj och extra spännande är alla förbjudna leksaker i Isaks rum - en favorit där är att (under sträng uppsikt) sitta och gräva i legolådan. Hon tål inte tomat, gillar inte välling och äter helst själv. Att matas går an, men får hon inte hålla i muggen när hon ska dricka blir hon redigt förgrymmad. Hon gillar att utforska världen på egen hand så länge den där mamman finns i närheten, men tillbringar så mycket tid i min famn att jag ibland undrar om hon är en liten utväxt på min höft ;) Underbar är hon, fullkomligt underbar.

Klädutmaningen 2.0

Jag tillhör knappast de som har ett överflöd av kläder. Inte heller lägger jag några stora summor på kläder varje månad. Jag köper mycket second hand och har tur att få kompisars avlagda kläder när de köper nytt eller växer eller krymper ur - nu senast fick jag faktiskt två kavajer, en klänning, en kjol, en jeansjacka och en tröja av en av mina underbara Idor :) Faktum är dock att jag inte tycker att jag har nästan några kläder alls och i princip aldrig hittar något att ha på mig. Ändå är garderoben i princip full av någon märklig anledning... Personligen får jag inte ihop ekvationen alls, och därför har jag bestämt mig för att ge mig i kast med Klädutmaningen 2.0 i ett försök att rycka upp mig ur den här förlamande hemmatillvaron som tenderar att låsa fast mig i bekväma och skitfula kläder som får mig att känna mig ännu mer som en zombie. 

Utmaningens grundstomme är detta:

1. Inte köpa något nytt.
2. Gräva mig djupare in i mina garderober.
3. Använda alla kläder minst en gång. 
4. Undvika mina nyköpa kläder.
5. Om jag absolut behöver något nytt ska jag först se om jag kan låna, byta eller köpa begagnat.

Jag tänker dock inte undvika nyköpta kläder, utan bara undvika att utöka garderoben ytterligare. Här ska användas, testas och utmanas i första hand - och i förlängningen även rensas. Foton och löpande rapporter utlovas.

fredag 15 oktober 2010

Åh vilken kärlek



Åh, vilken kärlek mitt hjärta svämmade över av ikväll när jag och min stora pojke efter Minimello sjönk djupare ner i soffan och tittade på Rampljuset och tillsammans kommenterade bidragen och förälskade oss fatalt i Messaround. Jag och min musikaliska, fantastiska unge! Med de långa femårsbenen upp över soffryggen och huvudet lutat mot min mage kändes han plötsligt så stor och jag fick en liten föraning om vad som kommer att hända de närmaste åren. Ett litet extra aha om vilken egen liten människa det här är. Och att vi trots det kändes som ett, för första gången på länge. Stunder som dessa kan man leva på länge.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...