torsdag 18 februari 2010

Dödshungrig (m)amma

Vissa äter mängder under graviditeten och går upp fantastiskt mycket på några månader. Jag hade ingen aptit alls under min graviditet och gick upp blott åtta kilo, vilket jag i princip har gått ner nu. Robert sade igår: Din mage minskar en månad per dag. Nu ser du ut som du gjorde i vecka 14-16 typ. Det är fint, magen samarbetar med mig den här gången också. Brösten har dock fått så mycket bristningar av den här gångens mjölktillströmning att jag fått brustna blodkärl också, inte bara hudbristningar. Jag är så läcker! ;)  Men hungern! Amningshungern! Åhhhhhh, ge mig maaaaat!!! Jag är hungrig hela tiden, och äter inte mindre än tre mellanmål om dagen, annars knorrar magen värre än Linneas! Det krävs energi för att föda upp ett litet barn vid bröstet, det är då ett som är säkert!

Kl 09.00, frukost, dödens hungrig:
Inget fil hemma! Tar en kopp te, fyra hembakta smörgåsar med ost och skinka.

Kl 10.30, mellanmål, dödens hungrig:
En tallrik yoghurt med fruktmüsli och en näve linfrö.

Kl 11.30, dödens hungrig:
Två sojabönbiffar, köttfärssås, broccoli och gröna ärtor. Ett stort glas apelsinjuice och två järntabletter.

Sen kommer jag med stor säkerhet vara hungrig klockan 13, klockan 15, klockan 17 och klockan 19. För att inte tala om hur hungrig jag blir om jag är vaken ända till klockan 21! Nämnde jag att jag är fastmonterad vid en liten bebismun en stor del av dygnet? ;)

6 kommentarer:

 1. Ja hungern kommer jag ihåg.. det måste gå mycket energi till att bilda mjölk :)

  Lina

  SvaraRadera
 2. Ha ha ha! Jag känner igen det där. Det tog en vecka, sedan var alla graviditetskilon borta. Men efter två lata månader i amningssoffan och mängder med mat och godis så vägde jag helt plötsligt mer än någonsin (om man bortser från graviditeten). Måste vara kroppens sätt att bygga ett lager för barnmatstillverkning, om man nu inte hade något från början! ;-) /Z

  SvaraRadera
 3. Haha det där stämmer helt in på mig :-D Gör f-n inget annat än äter...

  SvaraRadera
 4. Det låter HÄRLIGT! På riktigt.
  Jag vill också!

  SvaraRadera
 5. Jag säger bara: Ägg å bacon. Å massa smör...å ost... Mycket kalorier per måltid. Det är livet! :D KRAMIS!
  //Caroline

  SvaraRadera
 6. Lina:
  Jaaa... har man inte så mycket att ta av är det bara att fylla på...

  Zarah:
  Ja, kroppen måste nog garantera bebisens överlevnad. Underviktiga mödrar göre sig icke besvär, här skaffar vi en rejäl amningsbuffert över höfterna! ;)

  Susanna:
  Det är härligt också :) Jag älskar verkligen att ha en liten bebis igen! Hon är så himla fin och mysig! :)

  cocine:
  Jag har hejdat mig nu efter en timmes oavbrutet frukostmumsande och avslutande punschrulle, men jag skulle lika gärna kunna gå vidare till fruktfatet, käka ett äpple och en apelsin och sedan sätta på kaffe och vilja ha en smörgås till det. Haha. Det är ju sjukt vad hungrig man är!

  Caroline:
  Njäjj... jag vill inte klogga igen artärerna med mättade fettsyror väl. Men ett ägg till frukosten kanske skulle minska förmiddagshungern en del. Fast jag gillar inte hårdkokta ägg, och jag orkar inte planera för löskokta ägg på morgonen. Herre gud, det tar ju flera MINUTER att fixa! ;)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...