torsdag 26 november 2009

Älskade lägenhet - kök


I vår fina lägenhet är köket ett av våra trivselrum, trots att det är långsmalt och ganska långt ifrån våra stora köksdrömmar. De gula köksluckorna är ingen kulör vi själva skulle ha valt, men till skillnad från på bilden ovan är de ganska svagt gula, vilket ger en solig och hemtrevlig känsla. De är inte såhär pippigula som de ser ut ovan. Men som tidigare gnällt: jag har inget bildredigeringsprogram längre...


Den nya lägenheten har ett väldigt liknande kök, men med färre underskåp. Dessutom offrar vi ett av underskåpen när vi monterar in den diskmaskin vi lovat oss att köpa. Köksluckorna i nya lägenheten är vita, och nuvarande ägarna har försett överskåpen med en sån där vågig list i nederkant... och kaklet är aprikosfärgat. Kanske inte min kopp te direkt, men man får väl gilla läget till en början.

Jag fortsätter att längta och sträva efter det lite strama formspråket uppblandat med personliga uttryck, och drömmer om nya växter till köksfönstret, nya gardiner, ny färg på kökssoffan och nya överdrag till både kökssoffa och stolar. Och ett fint arrangemang att sätta på köksbordet - vad det nu ska vara... Samt en plastmatta i stil med Pappelina till köksgolvet. Jag vet inte om just den här varianten är den allra snyggaste, eller om den funkar till det gröngräsliga golv som (miss)pryder praktiskt taget hela nya lägenheten. En Pappelina-matta kostar ju sina modiga kronor, så det gäller ju att köpa rätt om man nu ändå ska handla.

Fast det klart, om man bedömer att ränder går lika bra som prickar, kan man istället handla en sån här fin matta på Rusta för en bråkdel av priset, nämligen futtiga 199 spänn. Med de här vackra färgerna är det nästan så att det känns lite tråkigt att ens fundera på svart.


2 kommentarer:

  1. Vi har faktiskt en sådan där fuskvariant från Rusta i köket nu, och den är TOPPEN! I love it. Men i vårt nya kök är det ju svart- och vitrutigt golv, så då kanske det känns lite väl att slänga på en randig matta :-)

    Kanske att en kan få flytta ut i hallen dock..

    SvaraRadera
  2. Buhuuuuuu, maken gillar inte alls mattorna! Vad att göra, vad att göra? *gråååååt*

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...