söndag 1 november 2009

Det finns golv, och så finns det golv...

Det finns golv, och så finns det golv. I vår nuvarande lägenhet lade vi in Coloramas eget laminatgolv i en underbar nyans som kallas något så poetiskt som honungsäpple. I hallen tänkte vi till och lade in ett tåligare golv som skulle tåla vattenstänk och lite blöta skor, så där blev det ett Alloc skifferlaminatgolv. Resultatet blev riktigt snyggt alltså, men vi har inte varit speciellt nöjda med kvalitén på Coloramas golv. Det har visat sig vara väldigt känsligt för repor, och när man har en vild liten rackarunge hemma som både släpar stolar och våldskör med småbilar, blir golv ganska utsatta för just repor.

Nu när vi köper ny lägenhet och får planera för en långsam renovering istället för en panikrenovering, har vi lite andra förutsättningar för att fatta genomtänkta beslut. Jag är fast besluten om att ha ett vattenbeständigt, slitstarkt golv i både hall och kök - jag vägrar stå med en tvååring vid diskbänken och säga ajaj och ha ont i magen när hon vill hjälpa till. Här har jag fått krypa längs golvet och svabba med handdukar när Isak var mindre - hopplöst ju. Golvet ska man väl ändå inte behöva akta? Det ska man ju gå på, nöta på, leva på?Har funderat på den typ av industrigolv i gummi som ofta figurerar i olika inredningsprogram, nu senast i Arga Snickarenkanal 5. Ovan ses ett exempel på just ett sådant golv. Just detta kommer från Nora gummigolv, i programmet användes ett från Altro Nordic. Det ska tydligen vara praktiskt taget oförstörbart, enligt hemsidan blir det inte ens ledset om man fimpar på det ;) Inte för att det förekommer så mycket fimpar i vårt hem direkt, ingen av oss röker ju, men vårt nuvarande vardagsrumsgolv bär tydliga spår av förra ägarens rökvanor.  Frågan är dock hur man upplever ett sånt här industrigolv i strumplästen? Känns plupparna pluppiga under fötterna? Fastnar det damm längs plupparna? Kommer småbarnen ligga på mage och krafsa på plupparna hela dagarna? Och kanske framför allt, blir man helt ruinerad av material- och arbetskostnad?

Stora frågor. Ännu inga svar.

2 kommentarer:

  1. Vi valde ju att sätta in ett sånt industrigolv på toan när vi bodde på Brännagatan, HELT VÄRDELÖST. Omöjligt att hålla rent så jag avråder er starkt! Det är en djungel men någonstans finns ett drömgolv, det var det där med is i magen ;-)

    SvaraRadera
  2. Ida:
    Ja, det finns verkligen massor att välja på! :) Tur att vi inte behöver bestämma oss på en gång!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...