onsdag 25 november 2009

Öppen ateljé på Kronan


Jag tog med min ömma moder till Öppen Ateljé på Kronan och insöp inspiration deluxe! Nu är jag ännu mer peppad än innan att ta tag i mitt eget skapande. Är övertygad om att jag kommer att bli en lyckligare människa om jag hittar en uttrycksform igen. Virkning fyller bara ett skapandebehov, men med en pensel i handen händer något mer... Det är något själsligt som frigörs.


Vackra, kloka lampor. Som gjorda för vårt vardagsrumsfönster! Åtminstone jag blev helfrälst, dock återstår att se om jag lyckas frälsa även min andra hälft. Vi är ju två personer som ska älska sakerna i vårt hem, det räcker ju inte om bara jag gör det ;) Och hur stämningsfulla och fina bilderna än är, så gör de absolut inte lamporna rättvisa. De var helt fantastiska i verkligheten!


Flera ateljéer hade vackra bilder och föremål. Men vackrast av dem alla stod Lena Ahlbäck för. Det är hennes verk som finns avbildade här ovan, både lampor och koppar. Hennes keramikföremål med retrotryck var helt suveräna! Jag fingrade längtansfullt på ett stort fruktfat, men insåg att det var alldeles för dyrt för min del... men jag blev tvungen att köpa en mugg som en tidig julklapp till mig själv :) Separat bild på detta kommer senare, för nu är det tyvärr för mörkt och murrigt här hemma för att fota.

Nu är det dags för en stor kopp te och lite soffmys. Imorgon blir det julpynt med sötsonen om jag inte blir utringd på extrajobb. Lovely.

Fotnot: Lena Ahlbäck Keramik har sin ateljé på Kronan H1, Luleå och kan kontaktas på lena [punkt] ahlback [snabela] telia [punkt] com.
Bilder är fotade av mig och publicerade med konstnärens godkännande.

2 kommentarer:

  1. De där muggarna var verkligen superfina! Jag vill också ha en i julklapp!

    SvaraRadera
  2. Susanna:
    Nästan allt hon gjorde var helt underbart! :) Jag är så glad över min lilla julklapp till mig själv :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...