söndag 22 november 2009

Familjens sambandscentral


Hildur Blad, inredningsbloggare på Kanal5.se, publicerar en hemma hos-bild från deras samlingscentral. Den består av:

[En] planeringstavla från Granit, en tavellist och en redskapsstång, båda från IKEA. En användbar kombination som alla kompletterar varandra och fyller en funktion. Här hamnar alla viktiga papper och på tavlan antecknas veckans viktiga händelser.

Very nice, och mycket mer vår stil än den lösning som familjen Ekvalla presenterade. Det är det som är grejen med vardagsstruktur - man måste hitta det som funkar för en själv. Här söker jag fortfarande efter formen... Den lilla familjealmenacka som nu fungerar som samkörning här i huset känns inte tillräcklig, men jag är fortfarande inte säker på vad jag vill ha istället. Ett besök på Granits hemsida, gav bättre perspektiv. Det här vore ju suveränt! Både snyggt och praktiskt - personligen tvivlade jag på att de båda lösningarna faktiskt gick att få till i samma produkt! För blott 298 kronor kan man köpa den här 60x40 cm stora planeringstavlan. Suveränt! Problemet är bara att vi bor typ hundra mil ifrån närmaste Granit-butik. Hur löser man det då?? Suck.


6 kommentarer:

 1. Man ber någon som har en Granit-butik i stan att köpa en åt en och sedan skicka den :-)

  Den var f.ö. jäkligt snygg och nog precis vad vi behöver hemma vi också!

  SvaraRadera
 2. Synd att du inte hittade den förra veckan, var in på Granit när jag var i Sthlm i helgen. Där finns verkligen mycket fint och praktiskt till hemmet!

  SvaraRadera
 3. Susanna:
  Jaowl, det skulle ju förstås kunna vara en lösning, men skrymmande paket är ju lite dyra att skicka, så då kändes det helt plötsligt inte riktigt lika ekonomiskt. Men kanske att min käre bror kan köpa en till mig innan han kommer upp till jul? Om man ber tillräckligt snällt, så :)

  Ida:
  Ja, det var ju verkligen synd...! Typiskt min tajming....

  SvaraRadera
 4. Ja, men det är väl en jättebra lösning?
  För visst är det i Luleå ni bor, och inte Umeå? Eller är det någon helt annanstans? Mitt minne du vet..

  SvaraRadera
 5. Susanna:
  Boden till och med! Fast det är ju nästan samma sak som Luleå, förutom att det är en betydligt mindre stad som ligger lite mer inåt landet och där det inte blåser lika mycket. Fyra mil ifrån ungefär.

  SvaraRadera
 6. Synd det inte var i Umeå ni bodde. Isf kunde jag tagit med mig en till er i jul :-)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...