fredag 15 januari 2010

Brottarlekis

En sak har blivit tydlig under Isaks långa julledighet, och det är hans stora behov av fysisk aktivitet. Han är som en brukshund, får han inte utlopp för både sina mentala och sina stora fysiska behov, börjar han tugga på möblerna. Han har varit oändligt mycket lugnare och mer tillfreds de här dagarna när han har fått vara på förskolan några timmar varje dag, och allra gladast var han nog nästan i onsdags då jag hämtade honom precis när han ätit lunch. Det bådar gott för framtiden, med tanke på att det är korta dagar som gäller på förskolan här framöver.

Men korta dagar innebär också större utmaning att tillfredställa hans rörelsebehov på fritiden. Och därför ska vi nu prova brottning igen! Förra försöket gjorde vi för lite mer än ett år sedan, eftersom brottarlekis har 3 år som åldersgräns. Men då var han alldeles för liten och sprang bara iväg åt andra hållet och klättrade i ribbstolarna istället för att vara med de andra ;) Nu har han dock blivit mycket större, och vi försöker igen. Barngymnastiken är fullbokad och det är massor av barn i kö, medan brottningen har platser. Och mycket annat står faktiskt inte till buds just nu. Han är ju för liten för typ innebandy, och fotboll kan inte bli aktuellt förrän till sommaren. Isak själv är nöjd bara han får springa, hoppa, klättra och röra sig :) Jag sade till honom imorse att vi ska prova brottarträning igen på söndag, och han blev jätteglad och började studsa på stolen :)

Vi funderar på att på lördag gå och kolla på brottartävling för nybörjare, så att han får se vad det är man kan göra när man har tränat ett tag. Tycker det är så spännande nu när han börjar bli större :) Det är som en ny era som inleds... Våran lilla kille, när blev han så stor?! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...