måndag 25 januari 2010

Statusrapport

Köket är numera helt uppackat och fungerande. Kvar är att få undan allt småpyssel som nu i brist på placering belamrar vår fina skänk. En tavellist eller ännu hellre två stycken av ännu icke konstaterad längd behöver införskaffas för att hänga upp ovanför skänken för placering av våra fina kokböcker. En lång matta skulle vara trevlig att ha under fötterna. Diskmaskin är beställd och leverans borde ske någon gång under veckan. Kyl och frys skall bytas ut så snart ekonomin tillåter - när det kan ske får vi veta på måndag när vi ska träffa vår banktjänsteman. Gardiner skall under eftermiddagen hängas upp i fönstret, och höga, storbladiga växter behövs för att dämpa insynen en smula. Trots det ännu ofärdiga läget och de gula, småmönstrade tapeterna, känns köket som ett mycket trivsamt rum. Vi sörjde svårt att vi inte kunde använda kökssoffan, men skänkens nya placering och funktion som vitrinskåp är alldeles superb! Det blir grejjjjjt det här!

Vardagsrummet känns som en dyster röra just nu. Det största rummet får helt logiskt fungera som sambandscentral såhär i uppackningstider, och det står lådor placerade lite överallt här på golvet: "Kupan", "Säljes", "Diverse prydnadssaker som ännu inte kan få någon plats", "Allsköns sladdar som säkert behövs om nån dag" osv... Bokhyllan är i alla fall uppställd och böckerna insorterade. Räkningarna lokaliserade.

Hallen är ett enda kaos. Ingen ordning nånstans. Gaah. Veritabelt svart hål, elände och bajs. Blå väggar, say no more.

Extrarummet som skulle fungera som epicentrum för den här tornadon, ser tyvärr ut att ha blivit drabbad. Lådor EVERYWHERE!

Sovrummet gapar tomt, en ensam säng står inslängd, och jag har precis lyckats hitta och hänga upp taklampan. Vi funderar och försöker hitta lösningar för placering av vår stora sovrumsbyrå kontra gardinupphängning. Vem sade att det skulle vara lätt det här? Tänkte i min enfald att det skulle lösa sig om vi satte spjälsängen på fönstersidan istället, men upptäckte med måttbandets hjälp att spjälsängen ju kräver större utrymme än byrån. Vilket jag förmodligen hade kunnat räkna ut med rumpan om jag bara hade tänkt efter, men nu hade jag inte det. Tapeterna är aprikosfärgade i ännu en småmönstrad variant, och jag har ingen aning om vad vi ska ha för gardiner. Just nu känns det otroligt kalt och man sover lite konstigt där inne av den anledningen, men samtidigt känns det som att det finns hopp om livet på nåt vis.
Badrummet kommenterar vi inte vidare just nu. Urk.

Ursäkta bildfrånvaron. Inlägget kan eventuellt komma att uppdateras senare under dagen, men just nu sitter jag vid fel dator.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...