fredag 22 januari 2010

Sätta bo

Ikväll har vi fått nycklarna till nya lägenheten och varit där och inspekterat det som ska komma att bli vårt nya hem. Den överväldigande känslan just nu är nervositet och en smula tvivel, för herre gud, vad har vi gett oss in på? Det är ju värsta ... inte sunket, men ... ja... Och det värsta är ju att vi inte har en spänn att renovera nåt för! När vi flyttade in här var det renovering deluxe som gällde för att det överhuvudtaget skulle gå att bo här, men det gjorde ju också att när vi väl flyttade in i lägenheten så flyttade vi in i en lägenhet som vi själva utformat och vars inredning vi faktiskt valt. Vi slapp liksom knallblåa toalettgolv, iskalla blåa toasitsar och old people stuff...

Vi började med att öppna upp alla vädringsfönster och öppna alla skåp och lådor för att släppa ut lite gammalt unk och släppa in något nytt och fräscht. Imorgon blir det till att vädra för fulla muggar hela dagen, för så länge lukten av de gamla hyresgästerna finns kvar, känns det som att de inte har åkt... Sen skrapade vi bort lite gamla klistermärken från frysen. Brr.

När vi gick omkring där i lägenheten, i det som faktiskt ska komma att bli vårat hem, så kändes det verkligen långt ifrån hemma. För trots att vi har hela vår lägenhet nerpackad just nu och bor i ett inferno av lådor och gapande hyllplan, känns det fortfarande som hemma. Jag hoppas att nya lägenheten kommer att kännas lika mycket som hemma när vi får dit våra grejer och får börja sätta bo. Och att det här ska kännas mindre hemma när rummen ekar tomma och bara några kvarglömda dammtussar blåser omkring i luftdraget.

Det är verkligen nervöst att flytta! Tänk om man ångrar sig liksom?

2 kommentarer:

  1. Kan du inte lägga ut lite bilder på flyttstöket så att man får se hur det går? =)

    SvaraRadera
  2. Zarah: Ja, min vän, det kan jag absolut göra! Imorgon, när jag är lite piggare. För nu är jag såååååååååååååå slut!!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...